Αιτία τρίτου παγκοσμίου πολέμου – ΒΙΝΤΕΟ

Εξελίξεις «φωτιά» με Ουκρανία και Ρωσία, τουρκική εμπλοκή λόγω ΝΑΤΟ

Το Κίεβο ενισχύει την συμμαχία του με το ΝΑΤΟ σε αέρα, θάλασσα και έδαφος, κάτι που αποτελεί αιτία τρίτου παγκοσμίου πολέμου, καθώς η Δυτική Συμμαχία «μπαίνει» για τα καλά στα ρωσικά «χωράφια» σε μία χώρα, η οποία όχι μόνο γειτνιάζει με την «Αρκούδα», αλλά βρίσκεται σε σύγκρουση λόγω των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου ζουν ρωσικοί και ρωσόφιλοι πληθυσμοί.

Πιο αναλυτικά:

ΝΑΥΤΙΚΟ

Η Ουκρανία προχωρά με σχεδιασμό για την κατασκευή δύο νέων ναυτικών βάσεων στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, μια περιοχή έντασης με την Ρωσία, στην οποία ενδέχεται να αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία των διεθνιστικών ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κατά το προσεχές διάστημα.

Η μία βάση θα κατασκευαστεί κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας και η άλλη στην Θάλασσα του Αζόφ, μια κομβική θαλάσσια οδό που υπήρξε σημείο ανάφλεξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός, Denys Shmygal, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «μας βοηθά οικονομικά» και οι εργασίες για τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα, υπογράμμισε ο Shmyhal.

«Σκοπεύουμε να χτίσουμε δύο ναυτικές βάσεις στην Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου αμυντικού προϋπολογισμού, ο οποίος το 2021 ανήλθε στο ρεκόρ 5,93% του ΑΕΠ, αλλά και στο πλαίσιο συνεργασίας με την Βρετανία, η οποία μας παρέχει δάνεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ, επειδή οι ακτές τριών συμμαχικών χωρών βρέχονται άμεσα από αυτήν την θάλασσα: Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Jens Stoltenberg, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας ενισχύονται επικίνδυνα εις βάρος της «γείτονας» Ρωσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Το Κίεβο προσέφερε στο ΝΑΤΟ την χρήση του εναέριου χώρου στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) της Συμφερούπολης, η οποία καλύπτει την Κριμαία και τα σύνορά της με την Ουκρανία, για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με σκοπό την μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού, φορτίου κοντά στην χερσόνησο.

RT

ΣΤΡΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Shmyhal δήλωσε ότι το Κίεβο σκοπεύει να συζητήσει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά δελτία ειδήσεων, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να δεχτεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα εδάφη της, ενώ η δεύτερη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων του Ουκρανικού Στρατού ετοιμάζεται να ενταχθεί στη Δύναμη Κρούσης του ΝΑΤΟ. Προκειμένου να συμβεί αυτό, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, οι μαχητές πρέπει να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση επιπέδου 1 της Συμμαχίας (NEL-1). Σύμφωνα με τους κανόνες του ΝΑΤΟ, οι υποψήφιοι αξιολογούνται κατά την διάρκεια διεθνών ασκήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στην Ουκρανία οι ασκήσεις «Silver Sabre-21», με την συμμετοχή Πολωνών και, ενδεχομένως, Αμερικανών συμμάχων.

Οι εξελίξεις αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί