• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλοι έχουν τα σχέδιά τους: «Αντιμαχόμαστε Ρωσία και Ελλάδα» – Όταν η τουρκική αλαζονεία χτυπάει κόκκινο

Όλοι έχουν τα σχέδιά τους: «Αντιμαχόμαστε Ρωσία και Ελλάδα» – Όταν η τουρκική αλαζονεία χτυπάει κόκκινο

Η Ελλάδα δυστυχώς κάθεται παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια ως «θεατής» τις εξελίξεις γύρω της.

Δεν έχει τέλος το «σόου» της τουρκικής μεγαλομανίας, η οποία εκτείνεται από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κύπρο έως την Συρία και τη Λιβύη.

Όλες αυτές οι εκτάσεις ενταγμένες στην «νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία» που ονειρεύεται να χτίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες λοιπόν μέρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί…δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανταρκτική, σειρά είχε Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ (Κυβερνών κόμμα) Τζαχίτ Οζκάν.

Σε ένα παραλήρημα προκλητικότητας, ο Τούρκος αξιωματούχος του Ερντογάν στάθηκε στα….δικαιώματα που έχει η Τουρκία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, θυμίζοντας στον πλανήτη τον στόχο της Άγκυρας να ενταχθεί στις 5 μεγαλύτερες υπερδυνάμεις μέχρι το 2050.

«Ρεαλιστικότατοι» στόχοι αν μη τι άλλο.

Ας δούμε όμως επακριβώς τι είπε «το δεξί χέρι» του Ερντογάν στο τουρκικό Κοινοβούλιο:

«Πρέπει να πάει στρατός στην Λιβύη. Πρέπει να ιδρυθούν στην Κύπρο αεροπορική και ναυτική βάση.

Αν η Τουρκία δεν αλλάξει γνώμη για τα δικαιώματα της στην Μεσόγειο, θα στήσει στην Λιβύη την μεγαλύτερη της στρατιωτική βάση του εξωτερικού, κάτι που αποτελεί θέμα επιβίωσης και του μέλλοντος της. Το θέμα αυτό ξεπερνά τις εσωτερικές συγκρούσεις και αποτελεί το σημαντικότερο θέμα του τελευταίου αιώνα.

Προ πολλού έχει γραφτεί πως το 2050 η Τουρκία θα είναι μια από τις 5 παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν βάσεις σε 177 χώρες. Σε αυτές τις βάσεις υπηρετούν περίπου 210.000 στρατιώτες. Ταυτόχρονα σε αυτές τις χώρες σε διάφορες θέσεις έχουν 1,2 εκ. άτομα. Ο προϋπολογισμός για όλα αυτά είναι 800-850 εκ. $. Μήπως γίνεται καλύτερα αντιληπτό το τι δουλειά έχουμε στην Λιβύη;»

Από το παραλήρημα του Οζκάν δεν ξέφυγε ούτε η Ρωσία ούτε φυσικά η Ελλάδα:

«Πρέπει να κατασκευαστούν στην Κύπρο αεροπορική και ναυτική βάση. Ολόκληρη η Αν. Μεσόγειος είναι η γαλάζια πατρίδα.

Όλοι οι πόροι που βρίσκονται εκεί αποτελούν περιουσία και δικαίωμα του τουρκικού έθνους. Η κυβέρνηση που αγωνίζεται για τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, αντιμάχεται χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ελλάδα, η Νότια Κύπρος, η Γαλλία, το Ισραήλ , η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος»

.

Αυτά είναι τα μεγαλόπνοα σχέδια των Τούρκων, το τι όμως θα συμβεί στην πραγματικότητα απέχει πολύ από τα όσα φαντάζονται οι εχθροί του ελληνισμού…

(ΦΩΤΟ:Pexels)