Μ. Ανατολή: Φόβοι και για την Κύπρο!! Κυπριακά ΜΜΕ: «Κόκκινος συναγερμός», vid

Την κατάσταση περιπλέκει αρκετά ο ρόλος των βρετανικών βάσεων.

Από τα πρώτα λεπτά της χθεσινής επίθεσης του Ιράν προς το Ισραήλ, βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη βάση τους στο Ακρωτήρι της Κύπρου προκειμένου να αναχαιτίσουν drones και πυραύλους.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την χθεσινοβραδινή προειδοποίηση της Τεχεράνης πως “όποιο κράτος βοηθήσει το Ισραήλ και τους συμμάχους του θα γινόταν δυνητικός στόχος των Ιρανών“, προκάλεσε συναγερμό!!!

Από τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν παρθεί και στα δύο πολιτικά αεροδρόμια της Κύπρου, σε Πάφο και Λάρνακα, ενώ σε επιφυλακή είναι και η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία γειτνιάζει με το αεροδρόμιο Πάφου.

Χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί είναι ένας από τους τίτλους που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα κυπριακά δίκτυα:

«Κόκκινος συναγερμός στη Λευκωσία».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, σε έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας προεδρεύει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έπειτα από την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Το ΣΕΑ είχε συνεδριάσει την Παρασκευή στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του Διοικητή ΚΥΠ και Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

απεμπε-EPA-RAF photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί