ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ από την Ουκρανία Αμερικανοί διπλωμάτες! Ετοιμασίες για ΠΟΛΕΜΟ στα σύνορα με Ρωσία – «Ψήνεται» κάθοδος Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ μονοπωλούν τα εμβόλια και τα χιόνια.

Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε οι οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, “εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης”, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί. Ευρύτερα, οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια “πρέπει να εξετάσουν τώρα” την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η είδηση που εδώ και λίγα 24ωρα κάνει τον γύρο των ΜΜΕ είχε διαψευστεί αρχικά.

Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ: «Μην ταξιδεύετε στην Ουκρανία»

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία “εξαιτίας της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία”, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απευθύνεται “ισχυρή σύσταση” στους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να μεταβούν στη Ρωσία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, επικαλούμενο για να δικαιολογήσει την οδηγία αυτή “την πιθανότητα παρενόχλησής τους”, ειδικά από τη ρωσική αστυνομία, και”αυθαίρετης εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρει βρετανούς διπλωμάτες από το Κίεβο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να αποσύρει το προσωπικό του από την βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο καθώς μεγαλώνει η ένταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Πήγες του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν στο BBC ότι η κίνηση αυτή δεν έγινε γιατί υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για την ασφάλεια των βρετανών διπλωματών, αλλά για προληπτικούς λόγους καθώς έχει μεγαλώσει ο κίνδυνος να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Προετοιμασίες πολέμου στα σύνορα

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ οι Ρωσόφωνοι πολίτες κοντά στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο ετοιμάζονται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας και για συγκρούσεις πολύ πιο βίαιες από εκείνες του 2014.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει διαρκώς, με τη Μόσχα να κατηγορεί Κίεβο και Δύση για πρωτοφανείς προκλήσεις στο Ντονμπάς και να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να δεχθεί τυχόν προβοκάτσια κατά Ρώσων πολιτών.

Αυτή τη φορά, εφόσον υπάρξει ανάφλεξη, ο Πούτιν δεν θα στείλει μόνο όπλα στους Ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας, αλλά θα εισβάλλει με τακτικό στρατό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί