Φρικιαστικός θάνατος 47χρονης γυναίκας στη Σκωτία: Την έκαψε ζωντανή ο πρώην σύντροφός της

Φρίκη προκαλεί η δολοφονία 47χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την έκαψε ζωντανή

Ο φρικιαστικός θάνατος της γυναίκας, που πυρπολήθηκε από τον πρώην σύντροφό της θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η αστυνομία την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν, υποστήριξε ο αρμόδιος σερίφης.

Ο δράστης στάθηκε πάνω από την αδικοχαμένη 47χρονη γυναίκα, και αφού της έβαλε φωτιά, άρχισε να γελά, καθώς η γυναίκα κυλιόταν στο έδαφος σε μια προσπάθεια να σβήσει τις φλόγες που είχαν τυλίξει το σώμα της.

Ο δράστης ξεκίνησε βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητό της σε έναν δρόμο κοντά στο Bathgate, στο West Lothian, τον Ιούνιο του 2019. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 80 % του σώματος της 47χρονης είχε υποστεί εγκαύματα. Η γυναίκα, μητέρα 4 παιδιών, τελικά πέθανε στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Γλασκώβης.

Εκείνη την ημέρα είχε πάει να παραλάβει τον σύζυγό της από το δικαστήριο, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για άλλα αδικήματα, λίγο πριν εκείνος την σκοτώσει.

Ο δράστης, 52 ετών, κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά οι εισαγγελείς αποδέχτηκαν την ένσταση αθωότητας λόγω της επιβαρυμένης ψυχικής του υγείας, κρίνοντας ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο 52χρονος, διατάχθηκε να κρατηθεί στο κρατικό νοσοκομείο στο Carstairs, στο Lanarkshire, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Η δικαστική έρευνα για τον θάνατο της 47χρονης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η αστυνομία είχε μοιραστεί πληροφορίες για την ψυχική υγεία του άντρα.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο άνδρας, είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σερίφης σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί μια “ενδελεχής και αποτελεσματική” αξιολόγηση κινδύνου για τον δράστη, λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις για τον πιθανό κίνδυνο που αποτελούσε για την γυναίκα.

Ο σερίφης αναφέρθηκε σε ελλείψεις, επισημαίνοντας ότι έπαιξαν ρόλο η “ανεπαρκής” παροχή πληροφοριών από την αστυνομία και η αποτυχία αξιολόγησης κινδύνου.

Η αστυνομία απάντησε ότι ήταν «παράλογο και μη ρεαλιστικό» οι αστυνομικοί να έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη σωματική και ψυχική υγεία του δράστη.

Ωστόσο, ο σερίφης ανέφερε: «Η κοινοποίηση σχετικών πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία, εντός της υπηρεσίας και με το προσωπικό του νοσοκομείου σχετικά με την ψυχική υγεία του άνδρα, ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στον εντοπισμό της ψύχωσής του δράστη και στη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Συνεπώς αυτό ήταν ένα προληπτικό μέτρο που θα μπορούσε εύλογα να είχε ληφθεί και το οποίο θα μπορούσε ρεαλιστικά να είχε αποτρέψει τον θάνατο της γυναίκας».

Η αναπληρώτρια αρχηγός αστυνομίας δήλωσε: «Θα εξετάσουμε προσεκτικά την απόφαση καθώς εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε την ανταπόκρισή μας στους πολίτες και τα ευάλωτα άτομα».

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί