Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο πέντε γυναικών, ίσως με σύριγγες οι οποίες περιείχαν αέρα και επέφεραν εμβολή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν επρόκειτο για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά για μεταφορές από οίκους ευγηρίας στο νοσοκομείο -και το αντίστροφο- ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αναγκαίες εξετάσεις. Οι πέντε θάνατοι καταγράφηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2025.
Ο ιταλικός τύπος γράφει ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία συγγενών των ασθενών αλλά και συναδέλφων του κατηγορούμενου. Όπως διέρρευσε, οι εισαγγελείς τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στο πρώτων βοηθειών στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος και προχώρησαν «σε κατάσχεση αιχμηρών αντικειμένων». Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα, ερευνώνται άλλες τρεις περιπτώσεις ύποπτων θανάτων ηλικιωμένων, πάντα, γυναικών.
Ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός έκανε γνωστό ότι ο νέος παύθηκε, προσωρινά, των καθηκόντων του. Ο ίδιος αρνείται κάθε ευθύνη και προσθέτει ότι έχει παραδώσει στους εισαγγελείς αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θεωρεί ότι θα αποδείξουν την αθωότητά του. «Δυο από τους πέντε θανάτους, επήλθαν μέχρι και δέκα ημέρες μετά την μεταφορά με το πρώτων βοηθειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο οδηγός.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ΣτΕ επέστρεψε στο Αρσάκειο Μέγαρο – Ο πρωθυπουργός και ο ΠτΔ στην τελετή εγκαινίων
- Φρίκη στην Ιταλία: Οδηγός του Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται ότι σκότωσε με σύριγγες πέντε ηλικιωμένους
- Ρόδος: Στις φυλακές οδηγούνται οι δύο Τούρκοι διακινητές που συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη
- Ο δήμος Παιανίας εκσυγχρονίζει παιδικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς
- Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα μιλήσει απόψε, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου
- Ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του συζητούν τον ρόλο των ΗΠΑ στο μεταπολεμικό Ιράν
- Στο σκοτάδι βυθίστηκε ξανά η Κούβα – Χωρίς ρεύμα τα δύο τρίτα της νήσου
- Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν, αυξάνεται η αγωνία για τα ενεργειακά μετά από δηλώσεις του Πούτιν
- “Όπου φύγει – φύγει”: Οι πλούσιοι του Ντουμπάι δίνουν περιουσίες για να φύγουν από την πόλη
- Μέση Ανατολή: 17.500 Αμερικανοί έφυγαν από την περιοχή, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον









