Η αστυνομία διέλυσε ακόμη έναν καταυλισμό που είχαν στήσει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) φοιτητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, θέλοντας να προκαλέσουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση επίλυσης του θέματος, προκαλώντας, ωστόσο, παράλληλα χάος στις ΗΠΑ
Πολλοί λένε πως από αυτή την κατάσταση χάνει αριστερές ψήφους ο Μπάιντεν, ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου, προφανώς προκειμένου να πετύχει η Ουάσινγκτον συγκεκριμένα πράγματα στην περιοχή!
Ως εκ τούτου, ο Αμερικανός πρόεδρος παρενέβη λέγοντας πως «η ελευθερία του λόγου και το κράτος δικαίου θα πρέπει να γίνονταν σεβαστά στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια για τον πόλεμο στην Γάζα»
«Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος που φιμώνει τους ανθρώπους και καταστέλλει τη διαφωνία. Αλλά δεν είμαστε ούτε μια άναρχη χώρα. Είμαστε μια κοινωνία των πολιτών. Και πρέπει να επικρατήσει η τάξη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Μπάιντεν είπε ότι οι διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις δεν τον ανάγκασαν να επανεξετάσει την πολιτική του στο Μεσανατολικό.
Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα να ακουστούν, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος, επέμεινε. Η καταστροφή περιουσιών, η απειλή σε βάρος άλλων ανθρώπων δεν είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, συνέχισε, τονίζοντας ότι υπάρχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως και το δικαίωμα να προκαλεί κανείς χάος.
Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να παρέμβει η Εθνοφρουρά για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, απάντησε αρνητικά, για την ώρα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κίνα για Τραμπ και Ιράν: «Παραμένουμε σε επαφή με τις ΗΠΑ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
- Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για… γάτες: Πώς να κρυφτείς όταν πρέπει να σε πάνε στον κτηνίατρο (Vid)
- Κάλας: «Είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»
- Γαλλία-Εκλογές: Μεγάλος αριθμός των σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων υποψηφίων προκρίθηκαν στο 2ο γύρο
- Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,994 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ δίμηνο εφέτος
- Η Μέρκελ καλεί όλους τους αλλοδαπούς της Γερμανίας να αποτρέψουν την άνοδο της δεξιάς
- Παράταση του «Προλαμβάνω» μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητούν οι γιατροί
- Η πιο γλυκιά τσοπάνισσα στον κόσμο! Θα λιώσετε με το Βίντεο
- Νότιος Λίβανος: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε «περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις» κατά της Χεζμπολάχ









