Φοβόταν η Ιαπωνία αλλά δε γλίτωσε: Ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

O αντίκτυπος της απαγόρευσης είναι περιορισμένος, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο εισήγαγε μόνο το 3,6% του πετρελαίου της από τη Ρωσία.

Και η Ιαπωνία μπαίνει στο χορό των σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την απόφαση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida να επιβάλλει εμπάργκο στο πετρέλαιο.

Μιλώντας στους ηγέτες των G7 ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ότι η κυβέρνησή του έλαβε την «εξαιρετικά δύσκολη» απόφαση να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o αντίκτυπος της απαγόρευσης είναι πιθανό να είναι περιορισμένος, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο εισήγαγε μόνο το 3,6% του πετρελαίου της από τη Ρωσία τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 10,8% του άνθρακα και το 8,8% του φυσικού αερίου της το 2021.

Ωστόσο, η κίνηση απειλεί να αυξήσει το ήδη αυξανόμενο κόστος της βενζίνης που έχει πυροδοτήσει πληθωριστικούς φόβους ενόψει των εκλογών για την Άνω Βουλή σε δύο μήνες.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον ακριβή χρόνο της απαγόρευσης, αλλά είπε ότι η χώρα θα λάβει μέτρα για να γίνει λιγότερο εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια.

photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί