Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας τονίζει σε δήλωσή του που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο πως η θέση του Βερολίνου σε ό,τι αφορά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, όπου οι φιλορωσικές αρχές οργάνωσαν τις τελευταίες ημέρες δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία, δεν θα αλλάξει.
«Δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα αυτών των δημοψηφισμάτων, που αποτελούν απάτη, και η υποστήριξή μας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί αμείωτη», τόνισε ο Όλαφ Σολτς σε δήλωσή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung που δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.
Οι φιλορωσικές αρχές ανακοίνωσαν χθες την επικράτηση του «ναι» στα δημοψηφίσματα στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια, στο Ντανιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, όπου διεξήχθησαν από την Παρασκευή δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ένταξης των περιοχών αυτών στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, που προκαλεί αντεγκλήσεις, ο κ. Σολτς επέμεινε πως το Κίεβο θα παραλάβει άμεσα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) σοβιετικού σχεδιασμού από άλλες νατοϊκές χώρες, τα αποθέματα των οποίων θα αναπληρωθούν από τη Γερμανία και άλλους στο πλαίσιο της λεγόμενης κυκλικής ανταλλαγής. Απέφυγε να αναφερθεί στην πιεστική απαίτηση του Κιέβου να της σταλούν γερμανικά άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας.
«Η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία όσο περισσότερο μπορεί», όμως «ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να προληφθεί σύρραξη απευθείας ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία», είπε ο καγκελάριος στη Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ. Επέμεινε στο γεγονός πως αυτό θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών.
amna/scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















