«Φωτιά« στην Γερμανία: Τι δήλωσε ο Πούτιν για την επίθεση κατά του AfD! Το μήνυμα των διεθνιστών

«Έχουμε φίλους στην Ευρώπη και θέλουμε να τους προστατεύσουμε», είπε ο Τσάρος μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του φιλορώσου επικεφαλής του δεξιού κόμματος!!! Ξεκινά υπόγειος πόλεμος εντός της χώρας;;;

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι βέβαιος ότι η Ρωσία έχει πολλούς φίλους στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε αυτή την γνώμη την Τετάρτη στην τελετή λήξης της Διεθνούς Ολυμπιάδας Χρηματοοικονομικής Ασφάλειας κοντά στο Σότσι, την ώρα που στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επίθεση εναντίον Γερμανού επικεφαλής του δεξιού κόμματος Afd, του οποίου τα ποσοστά ανεβαίνουν και επιδιώκει την συνεννόηση με την Ρωσία βάσει, αν μη τι άλλο, των προγραμματικών δηλώσεών του.

Ο «Τσάρος απάντησε ότι θα ήθελε να προστατεύσει τους φίλους της Ρωσίας στην Ευρώπη: “Ναι, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι παραδοσιακές αξίες, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών αξιών, έχουν πεθάνει, είναι αρκετοί και συμπεριφέρονται πολύ επιθετικά, ειδικά στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στις ευρωπαϊκές χώρες που συμμερίζονται τις απόψεις μας. Θα έλεγα πάρα πολλοί.”

Μία ημέρα αργότερα, ο Πούτιν αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Τίνο Χρουπάλα, συν-επικεφαλής του AfD, στο φετινό Valdai Forum, δήλωσε:

“Από όσο γνωρίζω, υπήρξε επίθεση σε έναν κορυφαίο πολιτικό του AfD στη Γερμανία. Αυτή τη στιγμή, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό σημαίνει ότι ναζιστικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται κατά του AfD”.

Σημειώνεται πως ο Chrupalla «εισήχθη στο νοσοκομείο από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» στις 4 Οκτωβρίου 2023 μετά από μια «επίθεση κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας στο Ingolstadt.

Όπως αναφέρει το AfD:

“Dιαγνώστηκε ένα τραύμα από μαχαίρι. Ο κ. Chrupalla υπέφερε επίσης από έντονο πόνο και ναυτία. Έχει τις αισθήσεις του, αλλά έπρεπε να παρακολουθείται και να νοσηλεύεται στην εντατική.”

Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί, αλλά το μήνυμα εστάλη: Απαγορεύεται η Γερμανία να αλλάξει στάση και να προσεγγίσει την Ρωσία, φεύγοντας από το «μαντρί» του διεθνιστικού ΝΑΤΟ! Αναμένεται η όμως συνέχεια, μετά την δήλωση Πούτιν πως η Ρωσία θέλει να προστατεύσει τους φίλους της!!!

Αξιοσημείωτο είναι πως το δεξιό κόμμα AfD προηγείται αυτήν τη στιγμή δημοσκοπικά των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την παρούσα κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας και υπολείπεται μόνο του κεντροδεξιού CDU, σύμφωνα με τα στοιχεία του Wahlrecht, με τις ανησυχίες για την παράνομη μετανάστευση να θεωρούνται μείζον θέμα για τους ψηφοφόρους.

Το AfD συγκεντρώνει ποσοστά μεταξύ 19% και 23% σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε οκτώ διαφορετικές πλατφόρμες και ρωτούσαν τους ερωτηθέντες ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν ομοσπονδιακές εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η υποστήριξη για το AfD βρίσκεται πολύ πάνω από τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP), τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι αποτελούν σήμερα την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας. Το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του οποίου προηγουμένως ηγείτο η επί 16 χρόνια καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συγκεντρώνει επί του παρόντος τα υψηλότερα ποσοστά.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AP POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί