Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενισχύσει την σχέση της με την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ που ανέλαβε την εξουσία στην Συρία μετά την πτώση του Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Άγκυρα κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
«Οφείλουμε τώρα να ενισχύσουμε την απευθείας σχέση με την Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ και άλλες οργανώσεις», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Τουρκίας προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι σύμμαχοί της δεν μπορούν να επιτρέψουν την αναβίωση του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα υποστηρίξει τον επαναπατρισμό των Σύρων που εγκατέλειψαν την χώρα τους κατά την διάρκεια του 13ετούς εμφυλίου πολέμου.
Στο πλευρό της προέδρου της Κομισιόν, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συμφωνεί με την Επιτροπή ως προς την ανάγκη συγκρότησης μίας «συμπεριληπτικής» κυβέρνησης στην Συρία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο! Γήπεδο χόκεϊ επί πάγου γεμίζει με χιλιάδες λούτρινα ζωάκια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
- Αίτημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών στο υπ. Μεταφορών για τα ωράρια των οδηγών λόγω αγροτικών μπλόκων
- Έλ. Ράπτη: Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και στήριξης της οικογένειας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Στ. Κυμπουρόπουλο
- Άτακτη αρκούδα εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο του Τενεσί και τα έκανε ρημαδιό για τέταρτη φορά – Δείτε εικόνες
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Βασιλιά Φελίπε
- Το ξεκάθαρο μήνυμα της 80χρονης Έλεν Μίρεν σε όσους κυνηγούν την αιώνια νεότητα
- Θεσ/νίκη: Έτρεχε με 128 χλμ /ώρα σε κατοικημένη περιοχή – Επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης
- Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνισθεί η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος
- Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια της Κυριακής και τον τραυματισμό αστυνομικού
- Πρόεδρος ιρανικής βουλής προς Τραμπ: «Οι υπερασπιστές του Ιράν θα σου διδάξουν ένα αξέχαστο μάθημα»









