Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Μολδαβίας για ένταξη στην ΕΕ.
«Συγχαρητήρια στον λαό της Μολδαβίας και στη Μάγια Σάντου», αναφέρει με ανάρτησή της στο «Χ», η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Μολδαβίας. «Τα καταφέρατε πάλι! Παρά τις ρωσικές υβριδικές τακτικές, η Μολδαβία έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη, δυνατή και θέλει ένα ευρωπαϊκό μέλλον», έγραψε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο «Χ».
Νωρίτερα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα συνεχάρη τη Μολδαβία για το «θάρρος» της μετά την οριακή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Η Ρ. Μέτσολα έγραψε στο «Χ»: «Ευχαριστούμε Μάγια Σάντου. Η ηγεσία και το κουράγιο σου άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Η Ευρώπη είναι Μολδαβία και η Μολδαβία είναι Ευρώπη. Το μέλλον θα το γράψουμε μαζί.»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, κατήγγειλε σήμερα ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ και ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθησαν σε κλίμα «πρωτοφανούς ανάμειξης» της Ρωσίας. «Σημειώσαμε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σε πλαίσιο πρωτοφανούς ανάμειξης και εκφοβισμού εκ μέρους της Ρωσίας (…) με στόχο την αποσταθεροποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας στη δημοκρατία της Μολδαβίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μαρία Αρώνη / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
- Σκέρτσος: Αν οι πολίτες δεν θέλουν μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ακούσουμε την κρίση τους
- Η γιαγιά που ξεμάτιαζε την Εθνική μπάσκετ μέχρι το τελευταίο λεπτό έγινε viral, vid
- Περού: Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Μάτσου Πίτσου αναστέλλονται εξαιτίας κινητοποίησης
- Από ποιό διεθνιστικό μέσο ζητάει 15δις δολάρια ο Τραμπ; «Ψεύδονται για δεκαετίες»
- Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Δεξιά κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά της διεθνιστικής «πέμπτης φάλαγγας»
- ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Η Γάζα καίγεται»
- Σοκ στη Νέα Υόρκη: Παρέσυρε και σκότωσε 16χρονη επειδή τον είχε απορρίψει! video
- Οι ΗΠΑ έπληξαν κι άλλο πλεούμενο με «ναρκωτρομοκράτες», ισχυρίζονται, από τη Βενεζουέλα
- Δίχως σταματημό οι καραβιές με αλλοδαπούς νοτίως της Κρήτης
Κύρια Θέματα

















