Φιλιππίνες: Παιδί γεννήθηκε με το “σύνδρομο του λυκανθρώπου”- Η μητέρα υποστηρίζει ότι είχε φάει γάτα στην εγκυμοσύνη

Μια μητέρα αποκάλυψε τους φόβους της ότι το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» του γιου της προκλήθηκε από το γεγονός ότι έτρωγε μια γάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσπαθούσε να ικανοποιήσει τις λιγούρες της.

Ο Jaren Gamongan, δύο ετών, από το Apayao των Φιλιππίνων, γεννήθηκε με γεμάτα μαλλιά, μαύρες φαβορίτες και μπαλώματα μαλλιών που γέμισαν το πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη και τα χέρια του.

Αλλά η μητέρα του, η Άλμα, θεωρούσε ότι η εμφάνιση του αγοριού οφειλόταν σε μια κατάρα που έπεσε πάνω της όταν έφαγε μια άγρια ​​γάτα ενώ ήταν έγκυος στον γιο της.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είχε ανεξέλεγκτη λαχτάρα για άγριες γάτες, ένα εξωτικό πιάτο που βρίσκεται στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή όπου ζει.

Η Άλμα είπε ότι αναζήτησε ένα μαύρο αιλουροειδές από φίλους του χωριού και το έφαγε – σοταρισμένο με βότανα – για το οποίο μετάνιωσε αργότερα όταν γεννήθηκε ο Jaren.

Ωστόσο, όταν τελικά πήγε τον Jaren στους ειδικευμένους γιατρούς αυτόν τον μήνα, ανακάλυψαν ότι είχε μια ιατρική πάθηση που ονομάζεται υπερτρίχωση, ένα απίστευτα σπάνιο σύνδρομο με μόνο 50 έως 100 αναφερόμενες περιπτώσεις παγκοσμίως από τον Μεσαίωνα.

Η Άλμα είπε: «Ανησυχώ τόσο πολύ για εκείνον όταν είναι η ώρα να πάει σχολείο. Μπορεί να δεχτεί bullying επειδή είναι διαφορετικός.

«Κατηγορούσα τον εαυτό μου όταν γεννήθηκε λόγω της λαχτάρας που είχα. Ένιωθα πολύ ένοχος. Αλλά πρόσφατα οι γιατροί μου είπαν ότι δεν είχε σχέση ».

Η μεγαλύτερη αδερφή και το αδερφάκι του γεννήθηκαν χωρίς επιπλοκές.

Σε ηλικία δύο ετών, ο Jaren έχει ήδη μια πλάτη γεμάτη μαλλιά που ταξιδεύουν κάτω από τα χέρια του και μέχρι το λαιμό του.

Τα άλλα δύο αδέρφια του μικρού παιδιού γεννήθηκαν όλα υγιή, ο Jaren είναι ο μόνος που γεννήθηκε με τη σπάνια πάθηση.

Ο Δρ Ravelinda Soriano Perez, ο οποίος έλεγξε τον Jaren, είπε: «Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια κληρονομική πάθηση, αλλά είναι πολύ σπάνια».

Ο Jaren είχε τα πυκνά μαλλιά του «λυκάνθρωπου» από τη γέννησή του
Οι γιατροί είπαν στο Alma ότι η αποτρίχωση με λέιζερ θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για το αγόρι.
Αν και η Άλμα ανησυχεί για τον εκφοβισμό στο σχολείο λόγω της μοναδικής εμφάνισής του, είπε ότι ήταν ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αγόρι.

Η Άλμα είπε ότι ο Τζάρεν ήταν ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αγόρι, αλλά παραπονιέται για εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα όταν ο καιρός γίνεται ζεστός.

Η Άλμα είπε: «Θα του κάνω μπάνιο όταν κάνει ζέστη. Προσπαθήσαμε ακόμη και να κόψουμε τα μαλλιά, αλλά απλώς θα γίνονταν ακόμα πιο μακριά και πιο πυκνά, οπότε σταματήσαμε να το κάνουμε ».

Η Άλμα επιτέλους είχε μια διαβούλευση με έναν δερματολόγο αυτόν τον μήνα.

Επιβεβαίωσαν ότι η πάθηση του Jaren ήταν εξαιρετικά σπάνια υπερτρίχωση, που ονομάζεται επίσης «σύνδρομο λυκανθρώπου» που επηρεάζει μόνο «έναν σε κάθε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Ο Δρ Ravelinda Soriano Perez, ο οποίος έλεγξε τον Jaren, είπε: «Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια κληρονομική πάθηση, αλλά είναι πολύ σπάνια. Ένας στο ένα μόνο δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσε να το έχει ».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι ενώ η υπερτρίχωση δεν είχε θεραπεία, θεραπείες όπως η αποτρίχωση με λέιζερ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πάθηση.

Είπε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δέκα συνεδρίες σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και μετά να παρατηρήσουμε».

Είπε: «Είμαι πολύ ευγνώμων σε όσους μας βοήθησαν ήδη. Ελπίζω ο γιος μου να έχει μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή με τη βοήθειά σας.»

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί