Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την Τουρκία σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Στο δρόμο των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε για πολλοστή φορά την Ελλάδα πως «προκαλεί» στρατιωτικοποιώντας τα νησιά και προειδοποίησε πως η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σε «καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

«Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου.

Παράλληλα απείλησε την Ελλάδα με αιχμή τη στρατιωτικοποίηση νησιών, λέγοντας ότι πρέπει να απέχει από … προκλήσεις, «που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».«Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική της συμμαχίας. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια, έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Απάντησε στην κριτική για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Σαγκάης, μαζί με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, λέγοντας ότι «κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες μας στην εξωτερική πολιτική, ως μετατόπιση από τον άξονά μας. Πρόκειται για ενδυνάμωση του δικού μας άξονα διεξάγει ταυτόχρονα διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις στη βάση των εθνικών μας συμφερόντων».

Πρόσθεσε ότι η πολιτική της Άγκυρας προωθεί ενεργά πρωτοβουλίες για την επίλυση παγκόσμιων αλλά και περιφερειακών προβλημάτων, όπως μεταδίδει η Ηurriyet.

«Δηλώνω περήφανα ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της των τελευταίων δεκαετιών. Η προσέγγισή μας στην ουκρανική κρίση είναι το τελευταίο παράδειγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της την ειρήνη, τη σταθερότητα, τον άνθρωπο», είπε ο Ερντογάν.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί