Το θέμα της επαναφοράς ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη συζητείται στις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Κρεμλίνου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
«Θίγουμε αυτό το θέμα με τους Αμερικανούς», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σύμφωνα με τον ανώτερο σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, όταν ρωτήθηκε αν συζητείται η αναβίωση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου.
Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν μετά την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα το 2022. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ροές φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας σταμάτησαν, καθώς το Κίεβο αρνήθηκε να ανανεώσει μια συμφωνία διαμετακόμισης λόγω του πολέμου.
Τώρα, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για ειρήνη στην Ουκρανία, αυξάνοντας τις προοπτικές “απόψυξης” των δεσμών με το φυσικό αέριο. Οκτώ πηγές που είναι γνώστες των συνομιλιών δήλωσαν στο Reuters ότι αξιωματούχοι από την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα έχουν συζητήσει για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην αναζωογόνηση των πωλήσεων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Πηγές προσκείμενες στις διμερείς συζητήσεις δήλωσαν ότι η χάραξη ενός ανανεωμένου ρόλου για τη Μόσχα στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην εδραίωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















