Επίσημο αίτημα ρωσόφωνων Αν. Ουκρανίας: «Ανγνωρίστε την ανεξαρτησία μας» – Πούτιν: «Θα το εξετάσουμε»

Θα το κάνει η Μόσχα;

Οι ηγέτες των δύο αυτοανακηρυγμένων αποσχισμένων δημοκρατιών της Ουκρανίας απηύθυναν έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας από τη Μόσχα να αναγνωρίσει τις αυτονομιστικές περιοχές ως ανεξάρτητα κράτη.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα να γίνουν ανεξάρτητες οι περιοχές των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, το οοίο κατέθεσαν οι αυτονομιστές ηγέτες τους, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το τονίσω αυτό, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη, δέχονταν bullying, τους βομβάρδιζαν και τους είχαν αποκλεισμένους από τα πάντα. Παράλληλα υποχρέωναν οικογένειες να ζουν σε άσχημες συνθήκες, σε υπόγεια».

Θυμίζουμε ότι η Κάτω Βουλή της Ρωσίας έχει ήδη από τις 15/2 ψηφίσει υπέρ του να σταλεί ένα ψήφισμα για την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατιών του Ντονμπάς στον Πρόεδρο Πούτιν.

Νωρίτερα ο Eduard Basurin, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ, ζήτησε από τη Μόσχα να στείλει μεταξύ άλλων και στρατιωτική βοήθεια, εκπέμποντας SOS για την έκβαση της κρίσης στην Αν. Ουκρανία.

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί