Για τη διεύρυνση της συνεργασίας των χωρών τους σε διάφορους τομείς, αλλά και σε μεγάλα από κοινού έργα στον ενεργειακό τομέα, συζήτησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και για το ενδεχόμενο πώλησης ρωσικών εμβολίων αλλά και της παραγωγής τους στην Τουρκία.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που αφορούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της 9ης Νοεμβρίου 2020 και 11ης Ιανουαρίου 2021, και συγκεκριμένα για τον συντονισμό των ενεργειών προς το συμφέρον της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πούτιν και Ερντογάν επεσήμαναν τη σημασία της συγκρότησης μεταβατικών οργάνων εξουσίας στην Λιβύη και επιβεβαίωσαν την προσήλωση τους στην άνευ συμβιβασμών καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Συρία.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήρια του για τον πρόσφατο θάνατο στο Ιράκ 13 Τούρκων.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









