Η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να επανεκκινήσει σταδιακά από τον Μάιο, εκτίμησε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άνθονι Φάουτσι, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του, την ώρα που η πανδημία του νέου κορωνοϊού φαίνεται ότι πλησιάζει στην κορύφωσή τις στις ΗΠΑ.
Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα του άρεσε να δει ένα μέρος των ΗΠΑ να βγαίνει από τη καραντίνα το Πάσχα.
«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν τα δεδομένα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια», εξήγησε ο Δρ. Φάουτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχιστούν τα μέτρα, πρόσθεσε ο καθηγητής, που εκπροσωπεί την επιστημονική κοινότητα στην ομάδα εργασίας που συγκρότησε ο Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Φάουτσι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιδημία θα υποχωρήσει, ιδίως στη Νέα Υόρκη που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 8.500 θανάτους.
«Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, στην εντατική και οι διασωληνώσεις όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά αρχίζουν να μειώνονται», εξήγησε λέγοντας ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος».
Η απόφαση να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας σε φυσιολογικούς ρυθμούς «δεν είναι σαν να ξανανάβουμε μια λάμπα», επέμεινε ο Φάουτσι, εξηγώντας ότι θα πρέπει να μελετηθούν διάφορες παράμετροι, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της υπαίθρου.
Έφερε ως παράδειγμα τη Νέα Υόρκη και το Άρκανσο, μια Πολιτεία όπου δεν έχουν ληφθεί μέτρα καραντίνας ωστόσο οι νεκροί είναι μόνο 27. Τα μέτρα που θα αποφασιστούν επομένως «δεν θα είναι τα ίδια για όλον τον κόσμο», κατέληξε.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε 27χρονο στη Θεσσαλονίκη: Τον κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του για βιασμό και revenge porn
- Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’όλα και στο…τοστ! ΒΙΝΤΕΟ
- Φάλαινα εμφανίστηκε στην Κάλυμνο σε σπάνιο βίντεο
- Συναγερμός στο Ηράκλειο: Βρέθηκε σορός 56χρονης σε προχωρημένη σήψη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο
- Ν. Κορέα: Οργάνωση μιας διυπηρεσιακής ομάδας εργασίας για τον εμπλουτισμό ουρανίου και την πυρηνική συνεργασία με τις ΗΠΑ
- Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και στη Ρωσία μετά από ουκρανικη επίθεση
- Δήμος Χανίων: Παραχώρησε ισόγειο χώρο για να γίνει νέος σταθμός Πρώτων Βοηθειών του ΕΚΑΒ στον Ενετικό Λιμένα
- Νίκος Παπαθανάσης: Νέες δράσεις εκσυγχρονισμού ΑΕΙ μέσω ΕΣΠΑ
- Λ. Μενδώνη για την απώλεια του Χρίστου Πολίτη: «Διέγραψε μια γόνιμη πορεία δεκαετιών στην Τέχνη»
- Οι διεθνιστές επιδιώκουν να βάλουν «μπουρλότο» στις ΗΠΑ – Πώς αντιδρά μέρος της αμερικανικής κοινωνίας









