Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ζήτησε να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η “επιθετικότητα” του Ισραήλ στον Λίβανο και είπε πως δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.
“Έχει καταστεί απολύτως σαφές πως αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία, επιπλέον της μετατροπής της Λωρίδας της Γάζας σε μια περιοχή ακατάλληλη για ανθρώπινη κατοίκηση, που ετοιμάζεται για εκτοπισμό”, είπε στη διάρκεια συνόδου του Asia Cooperation Dialogue που διεξάγεται στην Ντόχα.
Ο εμίρης του Κατάρ καταδίκασε επίσης τα αεροπορικά πλήγματα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ “εναντίον της αδελφικής Δημοκρατίας του Λιβάνου”.
Μιλώντας στην ίδια σύνοδο, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε κατά της “σιωπής” απέναντι στην “πολεμοκαπηλία” του Ισραήλ.
“Οποιουδήποτε είδους στρατιωτική επίθεση, τρομοκρατική ενέργεια ή παραβίαση κόκκινων γραμμών θα συναντήσει μια αποφασιστική απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις μας”, είπε ο Ιρανός πρόεδρος.
Το Ισραήλ αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, όπου εξαπέλυσε επίθεση πριν από έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς σε πόλεις του νοτίου Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας περισσότερους από 250 ομήρους. Τουλάχιστον 41.500 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί κατά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές στην υπό τη διοίκηση τη Χαμάς περιοχή.
Αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο εναντίον του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο εκτοξεύει πυρά στο έδαφος του Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης όπως λέει με τους Παλαιστίνιους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή