Ελβετός οδηγός πέρασε από διόδια 172 φορές χωρίς να πληρώσει! Κολλούσε πίσω από άλλα αυτοκίνητα – Κατηγορίες απάτης του απαγγέλθηκαν

22χρονος Ελβετός οδηγός, παραβίαζε επί μήνες τις μπάρες των διοδίων στην Ιταλία, θεωρώντας ότι έχει βρει τον τρόπο να διασχίζει τους αυτοκινητοδρόμους τζάμπα.

Ο 22χρονος κολλούσε πίσω από αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων κατέβαλαν το τέλος διοδίων, και όταν άνοιγε η μπάρα εμεταλλευόταν το χρονικό διάστημα που μεσολαβούμε μέχρι το κλείσιμό της, περνώντας δίχως να πληρώσει.


Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, ο… τζαμπατζής οδηγός ήταν συχνός επισκέπτης του αυτοκινητοδρόμου A9 Lainate-Como-Chiasso, και συγκεκριμένα του σταθμού διοδίων
Grandate, με τη δράση του να μην περνά απαρατήρητη από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κατόπιν ερευνών διαπίστωσαν ότι πέρασε δωρεάν τα διόδια 172 φορές, μέσα σε διάστημα 10 μηνών.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η εισαγγελία του Κόμο απήγγειλε σοβαρές κατηγορίες απάτης εναντίον του άνδρα. Τα συνολικά απλήρωτα διόδια, που συσσωρεύτηκαν στις πολυάριθμες παράνομες διελεύσεις του, υπολογίζονται σε περίπου 1.600 ευρώ.

Όπως προσθέτουν τα ιταλικά μέσα, η ιστορία του 22χρονου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Μια παρόμοια πρακτική ακολουθούσε και ένας 80χρονος Ιταλός ο οποίος επί δύο χρόνια γινόταν… καπνός από τους σταθμούς διοδίων. Η δράση του έλαβε τέλος, όταν η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου κατάφερε να ταυτοποιήσει το όχημά του, μέσω καμερών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους, το εν λόγω φαινόμενο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, μιας και οδηγεί σε σημαντική απώλεια εσόδων, η οποία επηρεάζει την οικονομική ευρωστία τους και συρρικνώνει την ικανότητά τους να συντηρούν και να βελτιώνουν τους αυτοκινητοδρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα με βάση το Άρθρο 29 του ΚΟΚ, όποιος δεν καταβάλει διόδιο τέλος -όπου προβλέπεται η καταβολή αυτού- τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

(με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί