Ελβετία: Χωριό θα θαφτεί κάτω από δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα βράχου!!! Εκκενώνεται από τις αρχές

Το χωριό που πρόκειται να συντριβεί: Ολόκληρος ο ελβετικός οικισμός εκκενώνεται επειδή δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα βράχου πρόκειται να πέσουν πάνω του ανά πάσα στιγμή

Οι ελβετικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ένα μικρό ορεινό χωριό στο ανατολικό καντόνι Graubunden λόγω φόβων ότι θα μπορούσε σύντομα να θαφτεί κάτω από μια βουνοπλαγιά που καταρρέει.

Ένα παχύ στρώμα ομίχλης κάλυψε την κορυφή του βουνού με θέα το χωριό Brienz την Πέμπτη, όπου η βλάστηση έχει αντικατασταθεί από μια πλαγιά λάσπης και βράχων.

Οι εργάτες γης μπορούσαν να δουν να φορτώνουν αγελάδες σε ένα φορτηγό και να τις οδηγούν έξω από το σχεδόν έρημο χωριό. Ορισμένες περιοχές αποκλείστηκαν, με κίτρινες προειδοποιητικές πινακίδες σε πέντε γλώσσες που έγραφαν: «Προσοχή βραχοπτώσεις».

Οι τοπικές αρχές λένε ότι το Brienz κινδυνεύει επειδή 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (2,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) βράχου θα μπορούσαν σύντομα να σπάσουν το βουνό, καταστρέφοντας ή συνθλίβοντας εντελώς τα γραφικά σπίτια του.

Το χωριό διασχίζει γερμανικά και ρωμανόφωνα τμήματα της ανατολικής περιοχής Graubunden, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Νταβός σε υψόμετρο περίπου 1.158 μέτρων (3.800 πόδια). Έχει λιγότερους από 100 κατοίκους.

Το βουνό και οι βράχοι σε αυτό κινούνται από την τελευταία εποχή των παγετώνων, λένε τοπικοί αξιωματούχοι. Ωστόσο, οι μετρήσεις έδειξαν μια «ισχυρή επιτάχυνση σε μια μεγάλη περιοχή» τις τελευταίες ημέρες και «έως και δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα υλικού βράχου θα καταρρεύσουν ή θα γλιστρήσουν τις επόμενες επτά έως 24 ημέρες», δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ο βράχος κινείται με ταχύτητα έως και 36 μέτρα (39 γιάρδες) ετησίως», δήλωσε ο Christian Gartmann, μέλος του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων της Albula, ενός δήμου που περιλαμβάνει το Brienz. «Αναμένουμε να πέσει προς το χωριό μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».

Ο κάτοικος του Brienz έχει λάβει προθεσμία μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να εκκενώσει. Ο δήμαρχος του χωριού, Daniel Albertin, είναι βέβαιος ότι όλοι οι κάτοικοι θα έχουν φύγει μέχρι τότε.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο για ολόκληρη την κοινότητα», είπε.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί