Έλλειμμα ΣΟΚ στην Ευρώπη! Ίσο με τα λεφτά που πετάχτηκαν στην Ουκρανία! Μέγα σκάνδαλο

Γράφει το Sputnik:

Τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν διοχετεύσει όπλα και πυρομαχικά αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία για να τροφοδοτήσουν έναν πόλεμο με αντιπροσώπους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας! Αυτό που έχουν καταφέρει είναι να προκαλέσουν οικονομικές κρίσεις και ραγδαία δημοσιονομικά ελλείμματα στο εσωτερικό καθώς και ακρίβεια στην ενέργεια!

Εκτός αυτών, τα ευρωπαϊκά μέλη της δυτικής συμμαχίας θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 56 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά για να εκπληρώσουν τον στόχο αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ στο 2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου ifo. Το ποσό αυτό ταιριάζει με τα λεφτά που πετάχτηκαν στην Ουκρανία!

Μάλιστα, η δεξαμενή σκέψης με έδρα το Μόναχο ανακάλυψε ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους αργόσχολους δαπανών του ΝΑΤΟ πνίγονται στο εσωτερικό χρέος που ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ και σημειώνουν δημοσιονομικά ελλείμματα ρεκόρ εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη. Η Γερμανία, για παράδειγμα, αναμένει ότι το δημοσιονομικό της έλλειμμα θα φτάσει τα 17 δισ. ευρώ (18,45 δισ. δολάρια) το 2024, με την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο να ακολουθούν με 11 δισ. ευρώ, 10,8 δισ. ευρώ και 4,6 δισ. ), αντίστοιχα. Η Ρώμη αναμένει ότι το έλλειμμά της 7,2% θα αυξήσει το κόστος των επιτοκίων για τον κρατικό δανεισμό σε ένα επιβλητικό 9% του συνόλου των εσόδων φέτος.

«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους και υψηλό κόστος τόκων δεν έχουν πολλά περιθώρια να αντλήσουν περισσότερο χρέος, επομένως ο μόνος πραγματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να περικοπούν οι δαπάνες σε άλλους τομείς (σ.σ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ)».

Συμπτωματικά, λοιπόν, το έλλειμμα των 56 δισεκατομμυρίων ευρώ ταιριάζει με τα περίπου 51 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια που έχουν δεσμευτεί να δώσουν οι ευρωπαϊκές χώρες στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία τους τελευταίους 24 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Kiel Institute for the World Economy.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη, η ΕΕ θα μπορούσε άνετα να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες για τρία συνεχόμενα χρόνια χωρίς προβλήματα, αν δεν είχε δώσει τα χρήματα στο Κίεβο, δείχνουν τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Με δύο κουβέντες, η Ρωσία που έχει πολύ χρήμα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου, πετρελαίου και σιτηρών, αντέχει οικονομικά τον πόλεμο, τα καταχρεωμένα όμως κράτη της Ευρώπης όχι.

Τα σχόλια δικά σας…

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί