αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 2 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ένας από τους συνηγόρους του.
Ο Κάιλ Ρίτενχαους “βγήκε από την φυλακή”, γράφει ο δικηγόρος Λιν Γουντ σε μήνυμά του στο Twitter, ευχαριστώντας αυτούς που συνέβαλαν στην συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης που απαιτείτο για να αφεθεί ελεύθερος ο 17χρονος, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Ρίκι Σρόντερ.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάιλ Ρίτενχαους, υποστηρικτής του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και λάτρης των όπλων, είχε μεταβεί τον Αύγουστο στην Κενόσα για να “προστατεύσει” την πόλη από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.
Τα επεισόδια αυτά ξέσπασαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από λευκό αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε στην πλάτη πολλές φορές.
Ο Μπλέικ, πατέρας οικογένειας, επέζησε, αλλά μπορεί να μην μπορέσει ποτέ ξανά να περπατήσει.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνουν τον Κάιλ Ρίτενχαους οπλισμένο με τουφέκι εφόδου ανάμεσα σε διαδηλωτές.
Σε ένα από αυτά, φαίνεται να φεύγει την ώρα που ένας άλλος νέος πέφτει στο έδαφος χτυπημένος από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ σε άλλο, φαίνεται να καταδιώκεται από μια ομάδα, να πέφτει στο έδαφος και να γυρνάει με το όπλο στο χέρι. Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κενόσα στις αρχές του Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε αρνηθεί τότε να καταδικάσει τις πράξεις του Κάιλ Ρίτενχαους.
“Είδατε το βίντεο, προσπαθούσε να τους ξεφύγει (…) Φαντάζομαι ότι τα είχε χάσει και ότι θα είχε μάλλον σκοτωθεί”, δήλωσε, αποφεύγοντας να καταδικάσει τις πράξεις του νεαρού άνδρα.
Για τον δικηγόρο του, τον Λιν Γουντ, ο Κάιλ Ρίτενχαους είναι ένας “πολιτικός κρατούμενος” που δεν έκανε τίποτε άλλο “πέραν του να προσπαθήσει να βοηθήσει τους άλλους και να αμυνθεί όταν δέχθηκε επίθεση”.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
Κύρια Θέματα

















