• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκθεση – κόλαφος του Πενταγώνου εναντίον της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκθεση – κόλαφος του Πενταγώνου εναντίον της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

trump video press
Έκθεση κόλαφος από το Πεντάγωνο, η οποία επιβεβαιώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει πιθανά εγκλήματά πολέμου που διαπράχθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της εισβολής στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε την ύπαρξη αυτής της έκθεσης λέγοντας ότι έχει να δει πολλά στοιχεία που σχετίζονται με αυθαίρετες ελλείψεις αλλά και δολοφονίες αμάχων πολιτών από τις τουρκικές δυνάμεις.

Τα περιστατικά είναι από τον Οκτώβρη του 2019, από ακραίες ισλαμιστικές ομάδες τις οποίες χρησιμοποίησε η Τουρκία ως εμπροσθοφυλακή κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε δώσει το πράσινο φως για αυτή την εισβολή, δήλωσε πρόσφατα ότι τίποτα κακό δεν συνέβη. Έρχεται να τον διαψεύσει η έκθεση του Πενταγώνου, που υποστηρίζει ότι πιθανώς έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στη βόρεια Συρία.

Νέα προειδοποίηση έρχεται από το ΔΝΤ, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η απότομη πτώση των τουριστικών αφίξεων θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και μεγάλης κλίμακας επιπτώσεις στους εθνικούς λογαριασμούς των οικονομιών που στηρίζονται ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία.

megatv/ photo video screenshot