Έκτακτη εντολή των Αμερικανών στον Ζελένσκι! Αν δεν υπακούσει θα βγάλουν άπλυτα στην φόρα

Τι αναφέρει επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι να απομακρύνει δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματούχους, που δεν εμπιστεύονται πλέον στην Ουάσιγκτον, από τις θέσεις τους με διάφορα προσχήματα, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Η Ουάσιγκτον απαιτεί αυτές οι θέσεις να καλυφθούν από «Ουκρανούς με εκπαίδευση στην Δύση που έχουν ορκιστεί πίστη στα αμερικανικά συμφέροντα», είπε σε σχόλια που επικαλέστηκε η υπηρεσία Τύπου του SVR. Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, οι ζητούμενες αλλαγές στην ουκρανική κυβέρνηση κοινοποιήθηκαν στον Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο.

«Με την επιμονή των Αμερικανών, η πρέσβης της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, Oksana Markarova, η οποία σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Bloomington, θα αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού. Ο «σημερινός αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας, ο Τάρας Κάτσκα, απόφοιτος της Πολωνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (KSAP), προτείνεται για την θέση του Υπουργού Οικονομίας», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει έναν «δολοφονικό φάκελο διαφθοράς» σε μέλη του στενού κύκλου του Ζελένσκι. Απείλησε να δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, εάν ο Ουκρανός ηγέτης αρνηθεί να υπακούσει στις επιταγές!

“Ο Ζελένσκι γνωρίζει ότι τα επιζήμια έγγραφα των Αμερικανών μπορούν να τον καταστρέψουν ως πρόεδρο. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει να χορεύει στη μελωδία των Αμερικανών αφεντικών του, προέβλεψε ο Ναρίσκιν.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί