«Ο Γκορμπατσόφ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές, οραματιστές, που συνέβαλαν στο να εγκαθιδρυθεί μια καινούργια προοπτική για την κοινωνία» δήλωσε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής σε δημοσιογράφο του Reuters ο οποίος τον επισκέφθηκε στην καινούργια του κατοικία, στην εξοχή έξω από τη Λισαβόνα.
«Ο Γκορμπατσόφ είναι πάντα συμβολικός για τον κόσμο που αναζητά την ελευθερία» συνέχισε ο Weiwei, ο οποίος το 2011 φυλακίστηκε και στη συνέχεια τέθηκε υπό παρακολούθηση λόγω της κριτικής κατά του κράτους μέσα από τα έργα τέχνης του και λόγω των ερευνών του στην κατάχρηση αρμοδιότητας από τις κρατικές αρχές.
Πρόσθεσε ότι ο εκδημοκρατισμός της Ρωσίας μπορεί να δώσει ένα μοντέλο για την Κίνα: «Έως σήμερα δεν βλέπουμε στην Κίνα κάποιον σαν τον Γκορμπατσόφ. Αλλά αν δεν υπάρξει στην Κίνα μια πολιτική μεταρρύθμιση σαν αυτή που ξεκίνησε ο Γκορμπατσόφ, δεν θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».
Για το μνημείο στο Βερολίνο, ο Ai Weiwei είχε κάνει μια πρώτη ανακοίνωση στις 2 του περασμένου Οκτωβρίου, παραμονή της 30ής επετείου της επανένωσης της Γερμανίας. Σήμερα, οι εργασίες προχωρούν στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας για το μνημείο, για το οποίο ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής συνεργάζεται με το Cinema for Peace Foundation του Σλοβένου ακτιβιστή Jaka Bizilj.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηφαίστειο στην Καμτσάτκα εκτόξευσε πανύψηλο σύννεφο τέφρας ύψους 11 χιλιομέτρων (Vid)
- Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτος συζητούν τρόπους για να δοθεί οριστικό τέλος στον πόλεμο στο Ιράν
- Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα μέσα σε όχημα στον Ψηλορείτη
- Επεισοδιακή καταδίωξη στο Χαλάνδρι με 19χρονο μεθυσμένο οδηγό – Έπεσε πάνω στο περιπολικό
- Επάρκεια προϊόντων και τιμές ενόψει Πάσχα: Τι ανακοίνωσε η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας
- Μια απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου στην Αφρική βγαλμένη από…κωμωδία! ΒΙΝΤΕΟ
- ΥΠΕΞ για Πανάγιο Τάφο: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία»
- Αγρότες ανάβουν φωτιές γύρω από κερασιές δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα (Vid)
- Η Σαουδική Αραβία λέει πως αναχαίτισε 5 πυραύλους
- Και η διεθνιστική Αυστραλία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω ανατιμήσεων









