Διολισθαίνει στην φτώχεια η Γερμανία: Ρεκόρ πτωχεύσεων εταιρειών

Ο αριθμός των πτωχεύσεων εταιρειών στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Τον περασμένο μήνα υπήρξαν περισσότερες χρεοκοπίες από ότι πριν από επτά χρόνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι επηρεάζονται αρνητικά!

Εν μέσω της οικονομικής ύφεσης, ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στην Γερμανία έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με μελέτη. Συνολικά 1050 πτωχεύσεις εταιριών και εταιρειών καταγράφηκαν τον Ιούνιο, ανακοίνωσετο Institute for Economic Research Halle (IWH) στην έρευνά του.

Αυτό είναι 16 τοις εκατό περισσότερο από τον Μάιο του τρέχοντος έτους και 48 τοις εκατό περισσότερο από τον Ιούνιο του 2022. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2016. Η γερμανική οικονομία βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ύφεση και, σύμφωνα με τις προβλέψεις των περισσότερων ερευνητικών ινστιτούτων, θα συρρικνωθεί συνολικά το 2023.

64.000 θέσεις εργασίας επηρεάστηκαν από την αρχή του έτους

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που επηρεάστηκαν ήταν επίσης υψηλός τον Ιούνιο: περίπου 15.400 θέσεις εργασίας επηρεάστηκαν στο δέκα τοις εκατό των μεγαλύτερων εταιρειών που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Halle, αυτή είναι η υψηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2020.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνολικά 64.000 εργαζόμενοι σε μεγάλες εταιρείες επηρεάστηκαν από αφερεγγυότητες – ένα τρίτο περισσότεροι από τον μέσο όρο για τα έτη 2016 έως 2019!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί