Δήμαρχος Βερολίνου: Έρχονται διακοπές ρεύματος 2-3 ώρες την μέρα

Η δήμαρχος του Βερολίνου, Franziska Giffey, ανακοίνωσε ότι η διακοπή ρεύματος στην πρωτεύουσα «δικαιολογείται για δύο έως τρεις ώρες», την ώρα που στην Ελλάδα οι βουλευτές του Μητσοτάκη το έχουν ρίξει στις παροτρύνσεις απέναντι στους πολίτες.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung, η δήμαρχος είπε ότι θα μπορούσε να φανταστεί διακοπή της παροχής ρεύματος ως έκτακτο μέτρο σε μεμονωμένες περιοχές κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, η οποία «φουντώνει» τεχνηέντως με πρόσχημα την Ρωσία, ενώ πραγματικός στόχος είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η έλευση νέο οικονομικού και πολιτικοκοινωνικού συστήματος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερουσία του Βερολίνου έχει προειδοποιήσει πως τον χειμώνα τα δίκτυα ηλεκτροδότησης θα απενεργοποιούνται τοπικά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εάν το φυσικό αέριο σπανίσει.

Κατά την γνώμη της Giffey, αυτό δεν είναι ένα σενάριο που υφίσταται αυτή την στιγμή. Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας όμως, θα ανακοινώνονται έγκαιρα οι διακοπές ρεύματος ώστε ο κόσμος να προετοιμαστεί για αυτές. Σύμφωνα με την Berliner Zeitung , ο δήμαρχος έκανε τα ακόλουθα σχόλια: «Αν πρέπει να μείνετε χωρίς ρεύμα σε ορισμένα μέρη για δύο ώρες, για τρεις ώρες, τότε αυτό είναι ένα σενάριο που είναι δικαιολογημένο. Αλλά δεν είναι κάτι που επείγει για τώρα».

Ως εξήγηση για μια επικείμενη υπερφόρτωση του ηλεκτρικού δικτύου, η Giffey ονομάτισε τις τεράστιες πωλήσεις αερόθερμων: “Έχουμε μια τεράστια πώληση αυτών των αερόθερμων που συνδέετε στην πρίζα.”

pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί