Διάσημη Belly Dancer καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Αίγυπτο επειδή θεωρήθηκε πως ήταν πολύ προκλητική (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τρία χρόνια φυλακή καταδικάστηκε μια από τις πιο γνωστές χορεύτριες του «χορού της κοιλιάς» στην Αίγυπτο με την κατηγορία ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτούσε στα social media προωθούν την ακολασία.

Η Σάμα ελ Μάσρι είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο μετά από βίντεο που αναρτήθηκαν και στο Tik Tok με τις αιγυπτιακές αρχές να της επιβάλουν και πρόστιμο ύψους περίπου 16.500 ευρώ.

Η 42χρονη χορεύτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα επίμαχα βίντεο αποτελούν προϊόν υποκλοπής από το κινητό της τηλέφωνο.

Το δικαστήριο που την καταδίκασε έκρινε ότι η ελ Μάσρι παραβίασε τις οικογενειακές και ηθικές αξίες της Αιγύπτου δημιουργώντας διαδικτυακούς λογαριασμούς με σκοπό να διαπράξει «ανηθικότητα».

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανα΄μεσα στην ελευθερία και την ακολασία» υποστήριξε βουλευτής που ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της 42χρονης χορεύτριας.

Η υπόθεση της ελ Μάσρι αποτελεί την συνέχεια αντίστοιχων υπόθεσεων με δεκάδες γυναίκες να έχουν κατηγορηθεί για «ακολασία» – πιο γνωστή η περίπτωση της ηθοποιού Ράνιας Γιούσεφ που δέχθηκε παρόμοια πυρά για φόρεμα που φόρεσε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Καΐρου το 2018.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το 2018 όποιος δημιουργεί ή διαχειρίζεται λογαριασμό στο διαδίκτυο και βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και πρόστιμο έως 16.500 ευρώ.

(protothema – ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί