Διάγγελμα Πούτιν για μια «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»: «Θα είναι το πιο σημαντικό παγκόσμιο πολιτικό γεγονός»

Βγαίνει μπροστά η Ρωσία... Παγκόσμια ειρήνη ή πόλεμος;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου RT Και του «Tass», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να δώσει ένα τεράστιας σημασίας διάγγελμα, στο οποίο θα σημάνει την εκκίνηση μιας «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ», παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό όραμα για το μέλλον της χώρας του.

Η πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η ομιλία θα δώσει απαντήσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, εν μέσω μάλιστα ραγδαίων εξελίξεων στην γεωπολιτική και τις προσπάθειες παγκόσμιας συνεννόησης.

«Αυτό θα είναι ένα μήνυμα για μια νέα εποχή. Στο τρέχον δύσκολο περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο κόσμος, το οποίο φέρνει πολλά εμπόδια για χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, το διάγγελμα (του Πούτιν) θα είναι το πιο σημαντικό πολιτικό και δημόσιο γεγονός», σημείωσε, ενώ όπως μεταδίδει το RT, σύμφωνα με τους συμμάχους του Ρώσου Προέδρου, θα είναι το «πιο σημαντικό παγκόσμιο πολιτικό γεγονός».

Ο Πούτιν αναμένεται να μιλήσει στο εθνικό κοινοβούλιο, που περιλαμβάνει τόσο την Άνω Βουλή (Ρωσική Γερουσία), όσο και την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή), στις 21 Απριλίου.

Σε μια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον Ιανουάριο, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τις χώρες να δανειστούν πέρα ​​από τις δυνάμεις τους και να αυξήσουν τις ανισότητες. Η αύξηση του χρέους, όπως είχε δηλώσει, ήταν ένας ξεπερασμένος τρόπος τόνωσης της ανάπτυξης.

«Εάν πριν από 20 ή 30 χρόνια το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την τόνωση της μακροοικονομικής πολιτικής, σήμερα αυτοί οι μηχανισμοί έχουν φτάσει στα όριά τους», είχε αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος και είχε συμπληρώσει:

«Τα τελευταία 30 χρόνια, τα πραγματικά εισοδήματα των ανθρώπων που ζουν στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν σταματήσει, ενώ το κόστος της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών υγείας έχει αυξηθεί. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμη και σε πλούσιες χώρες, δεν βλέπουν πλέον την προοπτική αύξησης των εισοδημάτων τους».

Σημειώνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σφράγισε» με την υπογραφή του νόμο που ανοίγει το δρόμο της παραμονής στην εξουσία της Ρωσίας έως το 2036.

Μένει να δούμε τι θα περιέχει το μήνυμα του Ρώσου ηγέτη. Αν θα μιλήσει για κοινή «νέα εποχή» ή για ξεχωριστό δρόμο της Ρωσίας, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινό έδαφος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί