Κλιμακώνονται οι…γκρίνιες στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ για τα τεράστια ποσά που δαπανώνται στους δύο πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη (Ουκρανία και Γάζα).
Ενώ οι αμερικανοί νομοθέτες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το επόμενο πακέτο χρηματοδότησης για την Ουκρανία, οι δυνάμεις που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τώρα πόσα περισσότερα χρήματα μπορεί να προσφέρει η χώρα τους στο Κίεβο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέμεινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με κρίσιμα όπλα και εξοπλισμό όσο μπορούν» στις 12 Δεκεμβρίου.
Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι μπορεί να στείλει στρατιωτικό υλικό αξίας περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία υπό την αιγίδα της Προεδρικής Αρχής Αποχώρησης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να στέλνει όπλα από τα δικά της αποθέματα σε ξένες χώρες όταν είναι απαραίτητο.
Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αντικαταστήσει τον παλιό εξοπλισμό, σημείωσε το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία χωρίς υπάρξει πρόνοια για την αντικατάστασή τους είναι μια «επικίνδυνη στρατηγική».
Επομένως, το Πεντάγωνο πρέπει να σταθμίσει προσεκτικά τις επιλογές του, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι «το ίδιο το Κογκρέσο δεν είναι ευχαριστημένο με την αποστολή περισσότερων κεφαλαίων αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους», δήλωσε ο Michael Maloof, πρώην ανώτερος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
«Τα πράγματα αρχίζουν να επιδεινώνονται. Υπάρχει η αναγνώριση ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά», παρατήρησε ο Maloof και πρόσθεσε:
«Προς ώρας είναι καλό που οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται άμεσα με δικά τους στρατεύματα, καθώς δεν είναι σαφές εάν η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μία άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία».
Freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
- Κορυδαλλός: Σοκαριστική επίθεση σε 26χρονη – Οδηγός μηχανής τη γρονθοκόπησε για να της πάρει το πορτοφόλι
Κύρια Θέματα

















