Δεν μας έφτανε η Covid εμφανίστηκε και νέα μυστηριώδης ασθένεια

Μια «μυστηριώδης» ασθένεια που έκανε την εμφάνισή της στην Ινδία έχει οδηγήσει 227 ανθρώπους στο νοσοκομείο και ήδη ένας εκ των νοσούντων πέθανε.

Οι ασθενείς στην πόλη Ελουρού στο κρατίδιο Άντρα Πραντές παρουσίασαν μια σειρά από συμπτώματα που περιλαμβάνουν σπασμούς, τσούξιμο στα μάτια, εμετούς, ενώ άλλοι έχαναν τις αισθήσεις τους, όπως αναφέρει το piraeuspress.gr.

Η νέα ασθένεια εμφανίστηκε την ώρα που η Ινδία συνεχίζει το τον μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως. Η επαρχία της Άντρα Πραντές είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες της χώρας: με περίπου 800.000 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού, έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στη χώρα.

Ωστόσο, η Covid-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία πίσω από τις νοσηλείες του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. «Οι άνθρωποι που ασθένησαν, ιδιαίτερα τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό, αφού παραπονέθηκαν ότι έκαιγαν τα μάτια τους. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Ένας γιατρός στην Ελουρού δήλωσε στην Indian Express: «Οι άνθρωποι που αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό. Προηγουμένως παραπονούνταν για τσούξιμο στα μάτια. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή είχαν κρίσεις επιληψίας».

Οι Αρχές απέκλεισαν τη μόλυνση του νερού ή του αέρα ως αιτία μετά από επισκέψεις στις περιοχές όπου οι άνθρωποι αρρώσταιναν. «Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια που μόνο η εργαστηριακή ανάλυση μπορεί να αποκαλύψει τι είναι», είπε ο υπουργός Υγείας.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση ζητά να διεξαχθεί έρευνα για την ασθένεια, επιμένοντας ότι η μόλυνση του νερού είναι εκείνη που την προκαλεί.

photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί