Δεν εγκαταλείπει τις επιχειρήσεις για «πυρηνική προβοκάτσια» στη Ρωσία το Ουκρανονάτο

Μετά το Κουρσκ, η Ζαπορίζια.

Οι δυνάμεις του Ουκρανονάτο πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς πυροβολικού στην περιοχή των αποθηκών καυσίμων του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορόζια.


«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν βομβαρδισμούς πυροβολικού στην περιοχή των αποθηκών καυσίμων του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ζαπορόζιε», ανέφερε ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Telegram.


Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, η ξηρή βλάστηση στην παρακείμενη περιοχή έπιασε φωτιά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.


«Η απόσταση από την πυρκαγιά έως τις δεξαμενές καυσίμου ντίζελ είναι περίπου 400 μέτρα. Προς το παρόν δεν υπάρχει απειλή για τις κύριες εγκαταστάσεις υποδομής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό και στη γύρω περιοχή είναι εντός των φυσιολογικών ορίων», επιβεβαίωσαν οι Ρώσοι.


Είναι η πολλοστή φορά που οι δυνάμεις του Ουκρανονάτο επιχειρούν να χτυπήσουν τον μεγαλύτερο εν λειτουργία πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

Να θυμίσουμε πως είχε προηγηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου επίθεση με ουκρανικά drones κατά ενός ακόμη πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία, αυτή τη φορά στο Σμολένσκ.

Η Μόσχα έχει καταγγείλει επισήμως από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία πως το ΝΑΤΟ επιχειρεί να στήσει μία «πυρηνική προβοκάτσια» με δύο μεθόδους:

  • Τους βομβαρδισμούς σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς
  • Τη δημιουργία και πυροδότηση μίας «βρώμικης» ραδιενεργής βόμβας

ΦΩΤΟ αρχείου: Pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί