«Δέχθηκε “ΠΥΡΗΝΙΚΑ”»! Εκτίμηση-ΣΟΚ ειδικού για το «Τσερνόμπιλ του Οχάιο», vid

«Οι καημένοι κάτοικοί του έγιναν θύματα χωρίς να φταίνε».

Τρομακτικές για το περιβάλλον αλλά και την ανθρώπινη ζωή είναι οι επιπτώσεις του σιδηροδρομικού ατυχήματος στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο.

Τοπικές πηγές νερού έχουν μολυνθεί, ζώα πεθαίνουν ή αρρωσταίνουν βαριά, οι κάτοικοι παραπονιούνται για έντονες ζαλάδες και μυρωδιές και για αρκετές ημέρες ο ουρανός ήταν καλυμμένος με τοξικούς μαύρους καπνούς.

Αρκετοί -και όχι άδικα- το χαρακτηρίζουν ως το «Τσερνόμπιλ των ΗΠΑ».

Αυτό δυστυχώς δεν περιλαμβάνει μόνο την ποσότητα των τοξικών υλικών που απελευθερώθηκαν, αλλά και τις προσπάθειες συγκάλυψης του ατυχήματος που παραπέμπουν σε εποχές Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Sil Caggiano, από την “Αρχή Επικίνδυνων Αποβλήτων”, μίλησε στο Fox News σοκάροντας τους πάντες με τον ισχυρισμό του ότι ολόκληρη η περιοχή ουσιαστικά “δέχθηκε πυρηνικά”.

«Ένας από τους λόγους που έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο, ήταν επειδή υπήρχε κάποιος από το Darlington της Πενσυλβάνιας ο οποίος τραβούσε βίντεο το σύννεφο το οποίο περνούσε από την ιδιοκτησία του και μπορούσε να δείτε τα ραδιενεργά κατάλοιπα να βγαίνουν από τα σύννεφα και να πηγαίνουν στην ιδιοκτησία του.

Το κοιτάζω και λέω, ξέρετε, θυμίζει μία από αυτές τις “αποκαλυπτικές θεάσεις” όπου τα πυρηνικά απόβλητα αναβλύζουν έξω. Το σκέφτηκα και είπα “ναι, η πόλη ουσιαστικά δέχθηκε πυρηνικά μόνο και μόνο για να επιστρέψει ο σιδηρόδρομος και πάλι σε λειτουργία”.

Ασχολήθηκα με αυτό γιατί τα ΜΜΕ δεν έλεγαν την αλήθεια. (…) Δεν έχω ακούσει ποτέ μου, ούτε μία φορά, στα 39χρόνια υπηρεσίας μου να ανατινάζουν βαγόνια τρένων, να ρίχνουν όλες τις χημικές ουσίες σε μία τάφρο και να τους βάζουν φωτιά. Δημιουργήθηκε ομίχληη υδρογόνου και υδροχλωρίου.

Δημιουργήθηκε αυτή η στήλη καπνού και στην κορυφή της στήλης ήταν προϊόντα ατελούς καύσης. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις»:

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί