Συνολικά, τον Νοέμβριο κατατέθηκαν 331 αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, ο μεγαλύτερος αριθμός σε διάστημα ενός μήνα από το 2009.
H SVVdanmark, που εκπροσωπεί 18.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Δανία, εξηγεί ότι από το καλοκαίρι «οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σκληρά από τον υψηλό πληθωρισμό, τους διογκωμένους λογαριασμούς ενέργειας και τους φόβους για την πορεία της οικονομίας που έχουν μειώσει δραματικά την επιθυμία των καταναλωτών για αγορές».
Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19, υπογραμμίζει η έκθεση.
«Ποτέ στα χρονικά των στατιστικών δεν έχουμε καταγράψει τόσες πολλές πτωχεύσεις επιχειρήσεων που απασχολούν υπαλλήλους», επισημαίνει ο Λάσε Λούντκβιστ, σύμβουλος της SMVdanmark.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχει δεχθεί ο κατασκευαστικός τομέας και το λιανεμπόριο. Περισσότερες από τις μισές αιτήσεις πτώχευσης αφορούσαν κατασκευαστικές εταιρείες.
Ο Λούντκβιστ προβλέπει ότι «δυστυχώς, τους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη περισσότερες πτωχεύσεις επιχειρήσεων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοποιήθηκε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών στα ΑΕΙ
- Έπεσε η «βόμβα»! Το μήνυμα της Λευκορωσίας στις ΗΠΑ – Αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα
- Η Αττική διεκδικεί δύο κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα «Όσκαρ του Παγκόσμιου Τουρισμού»
- Η Μουσική στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Από την αρχαία Ελλάδα στα πέρατα της Οικουμένης
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη
- Νέα επιτυχία των Ρώσων! Τι κατάφερε μια ομάδα στρατιωτών
- H Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ στο Hot 100 του Billboard με το «The Life Of A Showgirl»
- O Κιάνου Ριβς για την Νταϊάν Κίτον: «H απόλυτη επαγγελματίας» – «Ήταν πολύ καλή μαζί μου»
- Σδούκου: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι σύμβολο ενότητας, όχι πεδίο αντιπαράθεσης