Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι πρόκειται για «το έκτο UAV» που έχουν καταρρίψει μέχρι σήμερα οι δυνάμεις των Χούθι.
Την 21η Μαΐου οι Χούθι είχαν καταρρίψει μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχία Αλ Μπαϊντά της νότιας Υεμένης.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.
Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 50χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2024
- Νέο χτύπημα Μητσοτάκη στο TikTok: “Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών – Στο 1,10 ευρώ / λίτρο το πετρέλαιο”
- Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία
- Κ. Πιερρακάκης: Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
- Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα
- Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, πριν το ταξίδι Ζελένσκι στις ΗΠΑ για τους Tomahawk
- «Σκάσε»: Η Πελόζι ξέσπασε ενώπιον ρεπόρτερ, vid
- Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη: «Να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για τον Τραμπ», vid
- Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν τον θάνατο του επικεφαλής του στρατού τους