Χιλιάδες διαμαρτύρονται για τη δικαστική μεταρρύθμιση του Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ (video)

Σε αυτό που έχει γίνει ρουτίνα, χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος.

Αυτή είναι η 20η διαδήλωση ενάντια σε αυτό που πολλοί Ισραηλινοί θεωρούν ως απόπειρα περιορισμού της εξουσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από την αρχή του έτους. Οι διοργανωτές ανέβασαν τη συμμετοχή σε 135.000, από περίπου 200.000 που υπολογίζονταν τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Περισσότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα, στην Ασντόντ, στην Ερζλίγια και σε δεκάδες μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις. Η συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου προσπάθησε επίσης να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην πρόταση προϋπολογισμού του Νετανιάχου για την περίοδο 2023-2024, η οποία έχει διαθέσει 13,7 δισεκατομμύρια σέκελ (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών των υπερορθόδοξων και υπέρ των εποίκων εταίρων του στο συνασπισμό.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί