Η πρόεδρος Μάγια Σαντού αποδέχθηκε την παραίτηση της πρωθυπουργού Νατάλια Γκαβριλίτα και ανέθεσε στον 48χρονο προεδρικό σύμβουλο και πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντόριν Ρετσεάν να την αντικαταστήσει.
Ο Ρετσεάν, ο οποίος αναμένεται να λάβει γρήγορα την έγκριση του Κοινοβουλίου, είπε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα αναζωογονήσει την οικονομία.
“Η νέα κυβέρνηση θα έχει τρεις προτεραιότητες: τάξη και πειθαρχία, αναζωογόνηση της οικονομίας και ειρήνη και σταθερότητα”, δήλωσε ο Ρετσεάν, πρώην σύμβουλος για θέματα άμυνας της Σαντού και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Μολδαβίας, σε συνέντευξη Τύπου.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση αυτού που η Μολδαβία θεωρεί πως είναι προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει δήθεν την μικροσκοπική πρώην σοβιετική δημοκρατία των 2,5 εκατ. κατοίκων που συνορεύει με την Ουκρανία και με την Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η Ρωσία έχει στρατεύματα στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, Υπερδνειστερία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









