Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τους χάρτες των μοιρασμένων εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανάρτησε έναν πρώτο χάρτη που με την Ουκρανία συμπαγή, μαζί με Κριμαία και Ντονμπάς, γράφοντας πως «στο υπό την επιρροή ψυχοτρόπων μυαλό του Ουκρανού προέδρου, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του».
Στη συνέχεια, αναρτά ένα δεύτερο χάρτη με την κατακερματισμένη Ουκρανία και, επικαλούμενος «δυτικούς αναλυτές», σημειώνει πως «δυτικοί αναλυτές εκτιμούν πως στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι».

Στον εν λόγω χάρτη τα εδάφη της Ουκρανίας φαίνονται συρρικνωμένα μόλις στην επαρχία του Κιέβου και προσαρτημένα ως επί το πλείστον από τη Ρωσία, αλλά και από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Η ανάρτηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, μεταξύ άλλων κι από τη Ρουμανία, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κάνει λόγο, για προπαγάνδα και ρωσική παραπληροφόρηση, διαμηνύοντας πως εξακολουθεί να στηρίζει την πλήρη ανεξαρτησία της Ουκρανίας με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της.
πληροφορίες lifo/ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρομακτικό βίντεο: 3 άνδρες ντυμένοι για το Halloween τρομοκρατούν οικογένεια έξω από το σπίτι της
- Μεξικό: Νέα δολοφονία δημάρχου στο κεντρικό τμήμα της χώρας
- Υφ. Ενέργειας: «Να εξεταστεί η πιθανή εφαρμογή της πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία»
- Θεσσαλονίκη: Η ΕΦΑΠΟΘ απαντά στις αντιδράσεις για την περίφραξη στο Ανάκτορο του Γαλερίου
- Ν. Κακλαμάνης: «Η Ελλάδα αξιώνει σεβασμό στην ιερότητα του πολιτισμού της»
- Οι διεθνείς αντιδράσεις για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιαπωνίας
- Χάσκι δίπλα σε λύκους μιμείται το ουρλιαχτό τους σε βίντεο με εκατομμύρια προβολές!
- Χέρι-χέρι με την Κάρλα Μπρούνι ο Σαρκοζί κατευθύνεται προς τις φυλακές, vid
- Ρωσία και ΗΠΑ εργάζονται πιάνω σε πράγματα που συζητήθηκαν
- Το βαριά οπλισμένο κινεζικό ρομπότ που χρησιμοποιείται ως ασπίδα κατά των drones, vid