Χαμός από διαδηλώσεις στην Αρμενία για την ήττα από τους Αζέρους! Συνέλαβαν τον γιο του πρ. προέδρου, vid

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Γερεβάν για τρίτη συνεχή ημέρα διαμαρτυρόμενοι για την διαχείριση της κρίσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την αρμενική κυβέρνηση.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε την Τρίτη επίθεση κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αυτονομιστικού θύλακα του Αζερμπαϊτζάν που κατοικείται από Αρμένιους, κάτι που επέτρεψε στο Μπακού να καταλάβει μεγάλα τμήματα του εδάφους.

Επειτα από συγκρούσεις 24 ωρών, οι αρχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χωρίς την βοήθεια του Γερεβάν, κατέθεσαν τα όπλα και διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν, με την μεσολάβηση της Μόσχας, για την επανένταξη στο Αζερμπαϊτζάν του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.

Η αστραπιαία νίκη των δυνάμεων του Μπακού προκάλεσε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Γερεβάν, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν για υπερβολικές παραχωρήσεις στο Μπακού και ζητούν την παραίτησή του.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να συνδράμει τον αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ και για την μεταφορά του στην Αρμενία.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας είπε πως γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων!!!

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του γιου της Αρμενίας συνελήφθη σε διαδήλωση στο Ερεβάν! Ο γιος του Robert Kocharyan συνελήφθη κατά την διάρκεια των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί