Ανανέωση. Αύξηση της ραδιενέργειας στην Πολωνία!! Επίσημα στοιχεία-ΣΟΚ – ΦΩΤΟ

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τα «μανιτάρια» στην κεντροδυτική Ουκρανία.

Λίγο μετά την πρώτη επίσημη ρωσική παραδοχή για το «ραδιενεργό νέφος» που εξαπλώνεται προς την Ευρώπη (Θυμηθείτε ΕΔΩ), το ΕΛ έψαξε και βρήκε στοιχεία από επίσημο κρατικό φορέα στην Πολωνία που καταγράφει μετρήσεις ραδιενέργειας/ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα!

Τα στοιχεία είναι το λιγότερο ανησυχητικά.

Ακολουθούν ενδεικτικές ρυθμίσεις από διάφορους σταθμούς κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας.

Θα παρατηρήσετε ότι όλοι τους έχουν ένα κοινό:

Παρουσιάζουν αύξηση στα ποσοστά στο διάστημα από 13 έως 18 Μαΐου.

Θυμίζουμε πως το πρωινό της 13ης Μαΐου οι Ρώσοι έπληξαν απόθηκες που, όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι παραδέχονται, βρίσκονταν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ωστόσο φαίνεται πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν το σημείο με κάτι….πολύ δυνατό!!

Σύμφωνα με το επίσημο site της ελληνικής επιτροπής ατομικής ενέργειας (ΕΕΑΕ):

Το δοσιμετρικό μέγεθος που συνδέεεται με τον ενεχόμενο κίνδυνο για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της ακτινοβολίας είναι η ενεργός δόση. Η ενεργός δόση εξαρτάται από την απορροφούμενη στο ανθρώπινο σώμα ενέργεια, το είδος της ακτινοβολίας και το είδος του ακτινοβολούμενου ιστού. Μονάδα μέτρησης της ενεργού δόσης είναι το Sievert (Sv) και τα υποπολλαπλάσιά του, mSv και μSv. Η μέση ενεργός δόση ενός ατόμου που οφείλεται στις τεχνητές και στις φυσικές πηγές ραδιενέργειας του γήινου περιβάλλοντος είναι 0.31 mSv και 2.4 mSv για κάθε χρόνο αντίστοιχα, ενώ η ενεργός δόση που αντιστοιχεί σε μια τυπική ακτινογραφία θώρακος είναι περίπου 0.02 mSv.

Επομένως, εφόσον οι τεχνητές πηγές ραδιενέργειας σε ένα χρόνο, δηλαδή σε 365 μέρες, ή 365Χ24=8.760 ώρες, μας βομβαρδίζουν με 0,31 mSv σε ένα χρόνο, δηλαδή σε 8.760 ώρες, δηλαδή 0,31 χιλιοστά μιας μονάδος SIEVERT σε 8760 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των τεχνητών πηγών ραδιενέργειας, μας δίνει 0,31/8.760=0,000035 mSv/h=0,035μSv/h δηλαδή 0,035 εκατομμυριοστά της μονάδος SIEVERT ανά ώρα.

Όταν οι τιμές ραδιενέργειας εμφανίζονται αυξημένες στην Πολωνία και είναι 0,131μSv/h, σημαίνει ότι η τιμή αυτή είναι 0,131/0,035=3,74 φορές ψηλότερη του συνηθισμένου.

Καλό θα ήταν να ακούσουμε μία επίσημη ενημέρωση, από επίσημα χείλη και ακόμη καλύτερο θα ήταν η Αγγλία και οι ΗΠΑ, που εμφανίζονται σαν πηγή του κακού και της κλιμάκωσης, να πατήσουν φρένο, διότι οι Ρώσοι απέδειξαν, ότι αν χρειαστεί θα το πατήσουν το κουμπί πρώτοι.

Αυτό μάλιστα που μας ενδιαφέρει, δεν είναι το πόσο ψηλά είναι διαρκώς οι ενδείξεις σε κάποια μέρη, αλλά το πόσο ανέβηκαν, εκεί που ήταν χαμηλά.

Ειδικά νότια της Ουκρανίας υπάρχει μία κορύφωση στις 19 Μαΐου 2023. Οι κορυφώσεις μάλιστα των μετρήσεων σύμφωνα με το site https://remap.jrc.ec.europa.eu/ μετακινούνται νότια διά μέσου της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Δείτε κάτω και δεξιά της εικόνας, το peak την κορύφωση δηλαδή που κατεγράφη.

Σαφώς οι πρώην Σοβιετικές χώρες έχουν πυρηνικούς σταθμούς και μπορεί να έχουν μονίμως αυξημένες τιμές δόσης ακτινοβολίας γάμα, αλλά εκείνο που ενδιαφέρει δεν είναι οι στάνταρ τιμές κάθε τόπου, αλλά η αύξηση και κυρίως το που οφείλεται η αύξηση.

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, δεν αναφέρθηκε αύξηση στις τιμές της δόσης ακτινοβολίας γάμα.

(Freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί