Αυξάνονται οι φόβοι στην Ισλανδία: Προσπάθειες θωράκισης από μια πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Fagradalsfjall

Oι Ισλανδοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να θωρακιστούν μπροστά στον φόβο της έκρηξης του ηφαιστείου Fagradalsfjall, στη χερσόνησο Reykjanes, η οποία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Μάλιστα η μεγαλύτερη μπουλντόζα της Ισλανδίας επιστρατεύτηκε για να βοηθήσει στην κατασκευή αμυντικών έργων σύμφωνα με τον Indepedent. Το τεράστιο σκαπτικό μηχάνημα κατασκευάζει τάφρους για να μειώσει τις ζημιές οι οποίες είναι πιθανό να προκληθούν από μια ενδεχόμενη καταστροφή.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Γκρίνταβικ το Σαββατοκύριακο, καθώς οι αρχές φοβούνταν ότι λιωμένα πετρώματα θα ανέβαιναν στην επιφάνεια της γης και ενδεχομένως θα έπλητταν την παράκτια πόλη και έναν γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η νοτιοδυτική χερσόνησος της Ισλανδίας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δεκαετίες ηφαιστειακής αστάθειας, μετά από εκρήξεις, κατά μήκος της χερσονήσου.

Έκλεισε το Blue Lagoon


Το περίφημο σπα Blue Lagoon της Ισλανδίας έκλεισε προσωρινά, μία εβδομάδα αφότου μια σειρά σεισμών οδήγησε τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο.

Η Γαλάζια Λιμνοθάλασσα, ένα γεωθερμικό σπα νοτιοδυτικά του Ρέικιαβικ, θα παραμείνει κλειστή έως τις 30 Νοεμβρίου, καθώς υπάρχει ο φόβος για επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

«Οι πιθανότητες ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες έχουν αυξηθεί σημαντικά… Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί πότε ή πού μπορεί να συμβεί μια έκρηξη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί