και μόνο το 13% του συνόλου των ψηφοφόρων θα προτιμούσε τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ απολαμβάνει λιγότερης εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μαρκους Ζέντερ και μεταξύ των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών. Μόνο το 32% όσων ψήφισαν το CDU ή το CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 θα τα ξαναψήφιζαν εάν ο Λάσετ ήταν ο κοινός υποψήφιος καγκελάριος των δύο αυτών αδελφών κομμάτων. Εάν αντιθέτως ήταν υποψήφιος καγκελάριος ο Ζέντερ τότε θα τα ξαναψήφιζε το 73% των ψηφοφόρων τους, θα παρέμεναν δηλαδή πιστοί στα κόμματά τους όσοι ακριβώς και στην (θεωρητική) περίπτωση που ήταν και πάλι υποψήφια η νυν καγκελάριος Μέρκελ.
Τον συμπρόεδρο των Πρασίνων (Die Gruenen) Ρόμπερτ Χάμπεκ θα προτιμούσε το 11% του συνόλου των ψηφοφόρων για καγκελάριο, ενώ τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημoκρατικού κόμματος (SPD), Ολάφ Σολτς και την συμπρόεδρο των Πρασίνων Αναλένα Μπέαρμποκ το 10%. Επίσης, τον Φρίντριχ Μερτς, τον αποτυχόντα υποψήφιο για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών, θα προτιμούσε το 5%.
Τέλος, το 19% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε κάποιον άλλον πλην των προαναφερθέντων πολιτικών, εκ των οποίων το 6% διασημότητες εκτός πολιτικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ε.Ε.: Πρόταση να οριστεί κατώτατη ηλικία τα 16 έτη για την πρόσβαση στα social media
- Πάπας: Δείχνει να απομακρύνεται η συναίνεση των κρατών ότι η ηθελημένη πρόκληση πείνας αποτελεί αδίκημα
- ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στις απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων με αφορμή το shutdown
- Στρατό στη Γάζα ετοιμάζονται να στείλουν οι Τούρκοι
- Μητσοτάκης: «Πώς κάποιοι κατακρίνουν τόσο εύκολα αυτή την πολιτική των ήρεμων νερών;»
- 24χρονος Τούρκος μετέφερε παράνομα μέσα σε καρότσα Σύρους από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη
- Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί
- Σύνοδος κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC): Αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Τραμπ
- «Jolene»: 52 xρόνια από το εμβληματικό τραγούδι της Ντόλι Πάρτον! Τι είπε η ίδια, vid
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος επειδή τράβηξε φωτογραφία μέσα στη δικαστική αίθουσα