Την απόφαση της κυβέρνησης του, για το κλείσιμο όλων των σχολείων της Αυστρίας, σε δύο φάσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα,
ανακοίνωσε απόψε, στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
Από την Δευτέρα κλείνουν αρχικά τα σχολεία της δεύτερης βαθμίδας της μέσης εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν 410.000 μαθητές ηλικίας 14 ετών και άνω, και από την Τετάρτη τα σχολεία της πρώτης βαθμίδας της μέσης εκπαίδευσης των οποίων οι μαθητές ανέρχονται σε 340.000.
Επίσης από την Τετάρτη θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία με 350.000 μαθητές, ενώ σε 300.000 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας (κάτω των έξι χρόνων) που βρίσκονται σήμερα σε νηπιαγωγεία, που επίσης διακόπτουν την λειτουργία τους.
Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, τα μέτρα που αφορούν τα αυστριακά σχολεία θα ισχύσουν κατ΄ αρχήν μέχρι το Πάσχα των Καθολικών δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα που είναι η 12η Απριλίου, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες τα μαθήματα να συνεχιστούν μέσω ψηφιακών μέσων, με τον τελεσιγραφικό στόχο των μέτρων να είναι η επίτευξη όσο το δυνατόν λιγότερων κοινωνικών επαφών.
Ο ίδιος, υποσχέθηκε ότι, σε περίπτωση που εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν εναλλακτική επιλογή, θα υπάρξει πρόβλεψη για την φροντίδα των μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης και των παιδιών των νηπιαγωγείων, που θα μπορούν να μεταφέρονται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήνονται στην φροντίδα παππού και γιαγιάς, που είναι πρόσωπα τα οποία χρειάζονται την καλύτερη δυνατή προστασία.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ ‘Ανσομπερ τόνισε την ανάγκη προστασίας των ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων, ηλικίες άνω των 70 ετών και χρόνια ασθενείς, σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα ως προς τις ασθένειες, αντί αυτού όμως είναι ισχυροί πολλαπλασιαστές.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Δεκάδες οινοποιεία στην έκθεση Thessaloniki Wine Show 2026
- 25η Μαρτίου: Οι Τούρκοι… ενοχλήθηκαν με τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση
- Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Films στην Μαρινέλλα – «Τα λόγια είναι περιττά», vid
- Θεσσαλονίκη: «Δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό» αφήνει ο θάνατος της Μαρινέλλας, σύμφωνα με την ΠΕΔΚΜ
- Η Συρία απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης
- Νέες εξελίξεις με το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ
- Πώς λειτουργεί ο τζόγος! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Κοζάνη: Συνελήφθη ο 39χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κασσάνδρας
- Νάουσα: Το «ΝΗΜΑ» της επανεκκίνησης – Πώς μια πόλη ξαναϋφαίνει το μέλλον της
- Ανάρτηση Μητσοτάκη για οικονομία, μισθούς και Τέμπη









