• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία απαγορεύουν την είσοδο αλλοδαπών στο έδαφός τους

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία απαγορεύουν την είσοδο αλλοδαπών στο έδαφός τους

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αυστηροποίησαν ακόμη περισσότερα τους περιορισμούς στα σύνορά τους, απαγορεύοντας την είσοδο στο έδαφός τους στους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους

στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αντιμετωπίσου την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε σήμερα ότι κανένας αλλοδαπός δεν θα μπορεί να εισέρχεται στη χώρα από αύριο Παρασκευή.

«Απαγόρευση ταξιδίων επιβάλλεται από τις 21:00 (τοπική ώρα, 12:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας ) αύριο το βράδυ σε όλους τους μη Αυστραλούς πολίτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι» της χώρας, δήλωσε ο Μόρισον από την Καμπέρα.

Την ίδια ώρα η Νεοζηλανδή ομόλογός του Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι μόνοι οι Νεοζηλανδοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα από σήμερα τα μεσάνυκτα και μετά.

«Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ κινδύνους στα σύνορά μας», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Η σημερινή απόφαση σταματά οποιονδήποτε τουρίστα, ή κάτοχο προσωρινής άδειας εισόδου (…) από το να έρθει στη Νέα Ζηλανδία», εξήγησε η Άρντερν.

«Η προστασία των Νεοζηλανδών είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Τις τελευταίες ημέρες κατέστη σαφές ότι η εξάπλωση του ιού αλλού στον κόσμο απαιτεί να λάβουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορά μας», διευκρίνισε.

Στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα της covid-19, αλλά κανένας θάνατος.

photo pexels