Η αρκούδα περιπλανήθηκε στο κατάστημα στην Ακίτα το Σάββατο και επιτέθηκε σε έναν 47χρονο υπάλληλο, ο οποίος υπέστη ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Πέρασαν δύο ακόμη ημέρες πριν οι αρχές κατάφεραν να παγιδεύσουν το ζώο – και σε εκείνο το διάστημα λεηλάτησε το τμήμα του κρέατος και κατέστρεψε ορισμένα ράφια, είπε η αστυνομία, επικαλούμενη τον διευθυντή του καταστήματος.
Οι επιθέσεις αρκούδων γίνονται ένας αυξανόμενος πονοκέφαλος για τη χώρα, ειδικά στη βόρεια Ιαπωνία, όπου οι οροσειρές και οι καταπράσινοι θάμνοι παρέχουν έναν ιδανικό βιότοπο.
Η αρκούδα, που πιστεύεται ότι έχει μήκος 1 μέτρου (3 πόδια), παρέμεινε στο κατάστημα αφού επιτέθηκε στον εργαζόμενο, έτσι οι αρχές έστειλαν ένα drone μέσα την Κυριακή για να τη βρουν, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Έξω, αστυνομικοί με προστατευτικό εξοπλισμό και κρατώντας ασπίδες μπήκαν στο σούπερ μάρκετ από μια είσοδο καλυμμένη από ένα κομμάτι πλαστικό, σύμφωνα με πλάνα των τοπικών ΜΜΕ.
Η αρκούδα βρέθηκε αργότερα στον αποθηκευτικό χώρο, έτσι οι εργάτες έστησαν μια παγίδα, με μέλι και μήλα για να προσελκύσουν το τεράστιο ζώο. Η αρκούδα πιάστηκε τη Δευτέρα.
Η αρκούδα αργότερα θανατώθηκε, είπε στο CNN εκπρόσωπος του Δημαρχείου της Ακίτα.
Ο αριθμός των επιθέσεων αρκούδας στο νομό ήταν υψηλότερος από το συνηθισμένο φέτος, αφού πέρυσι σημείωσε ρεκόρ, είπε ο εκπρόσωπος.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειρουργείο από απόσταση 2.400 χιλιομέτρων: Όταν ο γιατρός βρίσκεται σε άλλη χώρα
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ισραήλ
- Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνες για την κλιμάκωση των ενεργειών μας
- Super League: Πέρασε στην κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ
- Ιράν: Κράτη που φιλοξενούν βάσεις των ΗΠΑ δεν θα γνωρίσουν ειρήνη
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο στρατιωτικό συνασπισμό “για την εξάλειψη των καρτέλ”
- Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Ο Καναδός πρωθυπουργός συνάντησε τη «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της, vid
- Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη σημασία έχει η προστασία κρίσιμων υποδομών όπως το νερό και οι τηλεπικοινωνίες
- Λίγο γέλιο μέσα στη μαυρίλα: Επικό ΒΙΝΤΕΟ εν μέσω πολέμου έγινε viral









