Ο Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας Μαρκ Έσπερ παρακολούθησε άσκηση στην οποία οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με πυρηνικά τη Ρωσία. Συνήθως σε αυτές τις ασκήσεις δε συμμετέχουν τόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
‘’Μας επιτέθηκαν με τακτικά πυρηνικά όπλα (όπλα χαμηλής, πυρηνικής δε ισχύος) και στην πορεία των ασκήσεων απαντήσαμε με χρήση κλασικού πυρηνικού όπλου’’, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Η επίθεση έγινε ως αντίποινα σε Ρωσική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον μέλος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Το μυαλό όλων μας φυσικά πάει στην ολοένα και αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο Συριακό μέτωπο.
Ο αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τον εκσυγχρονισμό του Αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου με διηπειρωτικούς πυραύλους, υποβρύχια, βομβαρδιστικά και πυραύλους Κρουζ. ‘’Σε μια περίοδο όπου οι αντίπαλοι μας εκσυγχρονίζουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, είναι λογικό να κάνουμε και εμείς το ίδιο’’.
Όταν ρωτήθηκε πόσα και σε ποια σημεία έπεσαν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας η απάντηση του ήταν: ‘’Σε περιορισμένο βαθμό’’.
Οι ΗΠΑ έχουν το πυρηνικό δόγμα της ‘’Ευέλικτης ανταπόδοσης’’, ένα δόγμα που θεωρητικά προβλέπει κλιμακωτή χρήση πυρηνικών όπλων, από τα περιορισμένης ισχύος στα απολύτως καταστροφικά.
Φυσικά στην πράξη είναι αδύνατον από τη στιγμή που πέσουν πυρηνικά, η χρήση τους να μείνει περιορισμένη. Αυτό που ακολουθεί είναι η αμοιβαία καταστροφή (MAD-Mutual Assured Destruction).
photo: pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















