Η πρωθυπουργός, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, είναι υποχρεωμένη να κάνει δήλωση στην Εθνική Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς (NACC) για την περιουσιακή κατάστασή της, η οποία ανέρχεται σε 13,8 δισεκατομμύρια μπαχτ, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι διάφορες τοποθετήσεις και επενδύσεις της ανέρχονται σε 11 δισεκατομμύρια μπαχτ (πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ), ενώ διαθέτει σε μετρητά ένα δισεκατομμύριο μπαχτ (πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ), αναφέρει στη δήλωσή της.
Στα άλλα περιουσιακά στοιχεία της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 75 ρολόγια πολυτελείας αξίας 162 εκατομμυρίων μπαχτ (σχεδόν 4,6 εκατομμύρια ευρώ), 217 επώνυμες τσάντες αξίας 76 εκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ), καθώς και ιδιοκτησίες στο Λονδίνο και την Ιαπωνία.
Η Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε επίσης παθητικό σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 141 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το έγγραφο της NACC που δημοσιοποιήθηκε από τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, πράγμα που δίνει στην περιουσία της καθαρή αξία 8,9 δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 251 εκατομμύρια ευρώ).
Ο πατέρας της, ο Τακσίν Σιναουάτρα, είχε εξαγοράσει το 2007 την ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Σίτι αφού είχε διατελέσει και ο ίδιος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, και διαθέτει σήμερα περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Είναι ο δέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα του.
Ο Τακσίν Σιναουάτρα χρησιμοποίησε τον πλούτο του, που δημιουργήθηκε από την αυτοκρατορία του στις τηλεπικοινωνίες Shin Corp, για να μπει στην πολιτική και η οικογένειά του διατήρησε την επιρροή της ακόμα και στη διάρκεια των χρόνων της εξορίας που ακολούθησαν την αποπομπή του με το πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου 2006.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Νεάντερταλ κυνηγούσαν γιγάντιους ελέφαντες που είχαν ταξιδέψει πάνω από 300 χιλιόμετρα, λένε ερευνητές
- Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ αποκλείουν αποστολή ναυτικών δυνάμεων στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με την Κάλας
- Ο Τραμπ θεωρεί ότι είναι ασαφές το ποιος μιλά εξ ονόματος της Τεχεράνης
- Ν. Παπαθανάσης: Καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη επιχ. δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η 29η Μαΐου 2026
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025
- Πόλεμος και εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο – Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας
- Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων ζητά ο Δ. Κουτσούμπας και η Κ.Ο του ΚΚΕ σε επερώτηση προς την υπ. Εργασίας
- Θεσ/νίκη: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
- Κιλκίς: 49χρονος δικυκλιστής είχε “απογειώσει” τη μοτοσικλέτα του με 223 χλμ/ώρα και συνελήφθη









