Η πρωθυπουργός, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, είναι υποχρεωμένη να κάνει δήλωση στην Εθνική Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς (NACC) για την περιουσιακή κατάστασή της, η οποία ανέρχεται σε 13,8 δισεκατομμύρια μπαχτ, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι διάφορες τοποθετήσεις και επενδύσεις της ανέρχονται σε 11 δισεκατομμύρια μπαχτ (πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ), ενώ διαθέτει σε μετρητά ένα δισεκατομμύριο μπαχτ (πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ), αναφέρει στη δήλωσή της.
Στα άλλα περιουσιακά στοιχεία της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 75 ρολόγια πολυτελείας αξίας 162 εκατομμυρίων μπαχτ (σχεδόν 4,6 εκατομμύρια ευρώ), 217 επώνυμες τσάντες αξίας 76 εκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ), καθώς και ιδιοκτησίες στο Λονδίνο και την Ιαπωνία.
Η Παετονγκτάρν Σιναουάτρα δήλωσε επίσης παθητικό σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 141 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το έγγραφο της NACC που δημοσιοποιήθηκε από τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, πράγμα που δίνει στην περιουσία της καθαρή αξία 8,9 δισεκατομμυρίων μπαχτ (πάνω από 251 εκατομμύρια ευρώ).
Ο πατέρας της, ο Τακσίν Σιναουάτρα, είχε εξαγοράσει το 2007 την ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Σίτι αφού είχε διατελέσει και ο ίδιος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, και διαθέτει σήμερα περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Είναι ο δέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα του.
Ο Τακσίν Σιναουάτρα χρησιμοποίησε τον πλούτο του, που δημιουργήθηκε από την αυτοκρατορία του στις τηλεπικοινωνίες Shin Corp, για να μπει στην πολιτική και η οικογένειά του διατήρησε την επιρροή της ακόμα και στη διάρκεια των χρόνων της εξορίας που ακολούθησαν την αποπομπή του με το πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου 2006.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή