Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως απολύει τον Μίλεϊ, στον οποίο ο Μπάιντεν έδωσε χθες, Δευτέρα, προληπτικά χάρη, από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εθνικών Υποδομών. Ο Αντρές παύθηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο για τα Σπορ, τη Φυσική Κατάσταση και τη Διατροφή, ανέφερε ο Τραμπ στην καταχώρισή του στο Truth Social.
«Το γραφείο του προεδρικού προσωπικού μου δραστηριοποιείται για να εντοπίσει και να απολύσει περισσότερα από χίλια πρόσωπα που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία δεν ευθυγραμμίζονται με το όραμά μας να κάνουμε πάλι σπουδαία την Αμερική», υποστήριξε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του.
Εκτός από τον Χοσέ Αντρές και τον Μαρκ Μίλεϊ, παύονται επίσης ο Μπράιαν Χουκ από το Κέντρο Ουίλσον για τους Διεθνείς Μελετητές και η Κέισα Λανς Μπότομς από το Προεδρικό Συμβούλιο για τις Εξαγωγές.
«Θεωρήστε το παρόν ως επίσημη ανακοίνωση καθαίρεσης των τεσσάρων αυτών προσώπων και πολλές άλλες θα έρθουν σύντομα», αναφέρει στο μήνυμά του.
Το κείμενο τελειώνει με τη λέξη «Απολύεστε!», την εμβληματική έκφραση του Ντόναλντ Τραμπ όταν παρουσίαζε την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι The Apprentice.
Πολλοί αμερικανικοί κυβερνητικοί θεσμοί ετοιμάζονται για μεγάλες ανακατατάξεις μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, έπειτα από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ περί δραστικής μείωσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









