Απίστευτο: Πώς ένας άνδρας έζησε για 5 χρόνια δωρεάν σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη;

Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά έναν άνδρα στη Νέα Υόρκη που κατάφερε να ζει χωρίς ενοίκιο στο εμβληματικό ξενοδοχείο New Yorker Hotel για πέντε χρόνια, εκμεταλλευόμενος έναν ελάχιστα γνωστό νόμο που αφορά τη στέγαση.


Προσπάθησε να πάρει όλο το κτίριο

Η κίνηση του Barreto πήρε μια παράξενη τροπή όταν προσπάθησε να διεκδικήσει την ιδιοκτησία ολόκληρου του κτιρίου του ξενοδοχείου και να χρεώσει ενοίκιο σε άλλον ενοικιαστή. Αυτή η τολμηρή κίνηση οδήγησε στη σύλληψή του και στη μετέπειτα απαγγελία κατηγοριών για απάτη και ποινική περιφρόνηση.


Ο Barreto και ο φίλος του ανακάλυψαν ένα “παραθυράκι” το οποίο επέτρεπε στους ενοίκους μονόκλινων δωματίων σε κτίρια προ του 1969 να απαιτούν εξάμηνη μίσθωση. Μετά από μια δικαστική μάχη, ο Barreto κέρδισε την κατοχή του δωματίου του, στο οποίο έζησε χωρίς να πληρώνει ενοίκιο μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Παρόλα αυτά, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι δεν σταμάτησε εκεί, καθώς φέρεται να πλαστογράφησε συμβόλαιο με το οποίο διεκδικούσε την κυριότητα ολόκληρου του κτιρίου του New Yorker Hotel και προσπάθησε να διεκδικήσει τον έλεγχο διαφόρων πτυχών του ακινήτου.


Το New Yorker Hotel, που βρίσκεται κοντά στο Madison Square Garden και τον σταθμό Penn Station, έχει μια ιστορική ιστορία, καθώς έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες όπως ο εφευρέτης Nikola Tesla και ο πυγμάχος Muhammad Ali. Παρά την εμβληματική του ιδιότητα, το ξενοδοχείο έχει αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις από τον Barreto, συμπεριλαμβανομένης μιας αστικής υπόθεσης που ασκήθηκε από την Εκκλησία της Ενοποίησης, η οποία αγόρασε το ακίνητο το 1976.

Τι υποστηρίζει
Ο Barreto υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του δεν ήταν δόλιες, αλλά μάλλον μια μορφή ακτιβισμού που αποσκοπούσε στην άρνηση κερδών για την Εκκλησία της Ενοποίησης. Ισχυρίζεται ότι δεν αποκόμισε ποτέ κέρδη από τις προσπάθειές του και ότι εκπροσωπήθηκε σε αστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το θέμα. Ωστόσο, η πρόσφατη σύλληψή του τον έσπρωξε να εξασφαλίσει νομική εκπροσώπηση για τις ποινικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει τώρα.

Το άρθρο υπογραμμίζει την ασυνήθιστη φύση των νομικών μαχών του Barreto και την πολυπλοκότητα που περιβάλλει την ιδιοκτησία ακινήτων και τους νόμους περί στέγασης στη Νέα Υόρκη. Υπογραμμίζει ακόμα τη σημασία του ξενοδοχείου New Yorker ως πολιτιστικού ορόσημου και τις συνεχιζόμενες νομικές διαμάχες γύρω από την ιδιοκτησία και τη διαχείρισή του.

(Με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί